Започват събитията за 100-годишнината на Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
15:18 / 13.02.2012
4222
От месец февруари стартират културните мероприятия свързани с честването на 100-годишнината на ПФК Ботев Пловдив, съобщава официалният сайт на "жълто-черните". Първата значима проява отбелязваща нейното начало ще е само след 10 дни. На 23-ти от 18:00 часа в Народна Библиотека "Иван Вазов" историкът Румен Минков, заедно със Сдружение ПФК Ботев Пловдив ще представят изложба, на която ще бъдат показани печатни издания отразяващи историята на клуба. На нея, за пръв път ще видим и юбилейната книга с автор Румен Минков. Това е третото от поредицата издания свъразани с историта на Ботев.

Изложбата ще бъде с продължителност една седмица, от 23 до 29 февруари включително, като всеки желаещ ще може да си закупи юбилейното издание, което е в два варианта - с меки и твърди корици.

Книгата е преработено и допълнено издание на предишните две, като в нея са представени новите "находки" на автора. Това са: протоколът на пловдивската Община от 1925 година даваща безвъзмезно парцел до ЖП гарата за изграждане на игрище (в момента там се намира стадион "Тодор Диев") и съдебната регистрация на Спортен клуб Ботев от 1933 година.

За първи път в подобни сериозни издания има раздели за ветераните на клуба, феновете и женския футбол. Книгата е илюстрована с над 200 снимки.

Всички фенове на Ботев ще могат да видят в раздела фенове как е била организирана и провеждана дейността на клубните фенове още от 20-те години до настоящия момент. За написването на този раздел неоценима помощ оказаха всички фен клубове и представители на отделни фракции. В корицата на книгата можем да се видим слоугъна на Трибуна Изток - Красота, Вяра, Борба.



Виж коментарите (10)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).