ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Сакалиев: И за 20 млн. евро не отивам в "Левски"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:28 / 15.09.2007Коментари (0)4983
© Plovdiv24.com
- Стойко, обяви, че си се отказвал! от футбола, а после стана играч на "Локомотив" (Пд). Извъртя ли номер на бившия си клуб ЦСКА?

- Всичко се разви много бързо, но държа да подчертая, че никога не съм искал да спирам с футбола. Затова и свиках официална пресконференция още докато бях в ЦСКА. Избухнах за момент, нервите ми не издържаха, намирах се в твърде деликатна ситуация. Не съм се карал с никого. За момент се поддадох на емоцията, която ме завладя. Може би заради разклатеното ми психическо състояние. Оттук нататък гледам само напред. "Локомотив" е нова и надявам се славна страница в моята кариера.

- Имаш имидж на плейбой, а мнозина те виждат с едно и също момиче. Това значи ли, че имаш сериозно гадже?

- Да, казва се Рая. Много добро и свястно момиче. Лошото е, че сега сме разделени, но когато ми домъчнее, сядам зад волана и паля колата към Правец, където е студентка. Рая много държи на образованието. Родителите й са изключително начетени хора. Ако зависи от мен, бих й предложил брак на секундата. Сестра ми Марина учи в Нов Български университет в София. Покрай такива жени и аз се промених. Човек явно пораства с годините. Сега все по-често ме вълнуват компютрите и електронните игри. Безотговорният Сакалиев вече не съществува.

- Какво стана с чалгата, на която си голям феи?

- Този жанр музика стана банален и смешен. На моменти дори е жалък. Песните са едни и същи, а текстовете постоянно се преекспонират. Имам роднина в голямото попфолк семейство на България, но братовчедката ми Гергана не трябва да ми се сърди. Скуката в изпълнението на всеки един хит, сътворен от фолкдивите, направо ме кара да полудявам. Фолкът отдавна не представлява значим интерес за Сакалиев. В крайна сметка всяка втора красива българка от улицата може да бъде вкарана в определено студио и да запише едно бомбастично парче за родните стандарти. И какво от това? С техниката, която съществува, всеки фалшив тон може да бъде сменен с друг, аранжиментът също може да бъде поправен. Вече си падам по Васил Найденов, който е класика в българската естрада, обичам да си тананикам и някои от парчетата на "Ъпсурт".

- Бил ли си в открит конфликт с някой футболен специалист досега?

- С ръка на сърцето ти казвам - с Миодраг Йешич. Винаги съм бил за това, да има йерархия във футбола. Щом треньорът залага на определена схема, значи като подчинени трябва да изпълняваме безпрекословно неговите указания. Иначе ще настъпи организиран хаос, но с Йешич не става. Имам отлични впечатления от старши треньора на "Локомотив" Иван Маринов. Точно поради тази причина приех поканата да заиграя в редиците на "черно-белите" почти веднага. Държа да подчертая -стартирам от нулата сега в Пловдив. Освен това питая отлични чувства към феновете на "Локомотив". Никога няма да забравя как преди две години сегашният ми съотборник в "Локо" Влади Златинов наказа ЦСКА и тогава "черно-бялата" агитка обезумя от кеф. Беше готова да издигне в култ своя нов герой. Искам същата съдба на стадиона в парк "Лаута" и за мен. "Локомотив" е институция, а феновете му са изключително толерантни и възпитани, затова адаптирането в Пловдив няма дами отнеме много време. Публиката на "Локомотив" е уникална.

- Темата "Левски" още ли е табу за теб?

- И още как. Ако ще и 20 милиона на ръка да получа от тях, няма за нищо на света да отида на „Герена". За "Левски" място в моята глава няма. Те са като вируса в компютъра ми. Не говоря за Апостола на свободата Васил Иванов Кунчев, а за футболния тим от Подуяне. Не искам да разсъждавам изобщо по темата "Левски". Само се затормозявам и ми става зле. Това е все едно да имаш едно-единствено дете и в определен етап от живота да се откажеш от него и да го замениш с някое друго, като нещата продължат постарому. Е такова животно няма. Не става. ЦСКА и "Левски" са две различни планети, но на преден план сега изпъква името "Локомотив".

- Интересуваш се от различни неща в живота, на какво наблягаш напоследък?

- На политиката. Възхищавам се на хора като Бойко Борисов. Той е моят фаворит на предстоящите избори. Открит и последователен. Изобщо не ме интересува какво говорят другите хора по негов адрес. Пълна негова противоположност е най-новият кандидат за кмет на столицата Тити Папазов. Кошмар! Той е подставено лице на такива, които се крият, стоят зад кадър и ги е страх да се покажат на светло, защото в случай на крах хората ще им потърсят отговорност. Има и друго. Ако човек е перфектен, той няма да е тук на земята, а горе на небето. Но е добре, ако всеки от нас се стреми да бъде акуратен, точен и по-хуманен. Иначе обичам да гледам страшно много канал "Дискавъри" в свободно¬то си време. Оставам без дъх на сюжети от Рим или Египет. Напоследък все повече започва да ми допада научната литература, посветена на създаването на човешката цивилизация. За рождения ми ден Рая ми подари специален телескоп, който не отстъпва по нищо на тези в планетариума в Смолян. Истинска находка. Книги рядко чета. Не ме е срам от това. Имам проблеми с очите. На петата страница от четивото, което подхващам, започва едно адско главоболие и се уморявам. Това, което е обладало непокорния ми дух сега, е историята за цивилизацията на майте.

- Какво мислиш за бедствията, които ни сполетяха?

- Всичко на този свят си има начало и край. Само Бог е вечен. Дори и най-модерният лаптоп подлежи на замяна. Така са устроени и всички човешки същества. Природата си го иска. Затова има такива аномалии напоследък - стихии, наводнения, бедствия със земетресения и други. Всички трябва да бъдем по-добри един към друг, ако искаме мир и покой. Затова душата на този, който се държи прилично, отива в рая, а на лошия и безскрупулния - в ада. Набожен съм. В Пловдив впечатление ми направи църквата "Света Петка". Обичам да посещавам такива места поне три пъти седмично. Възприемам църквата като храм на успокоението. Може би вярата ми се засили от момента, когато бях на 21 години. Още тогава ЦСКА ме искаше от "Нефтохимик", но действащият президент по това време начело на "шейховете" от Бургас Христо Порточанов се заинати и не ме пусна в София. Имал съм и други неприятни моменти, свързани със знакови фигури в родния футбол. Винаги съм твърдял и никой не е в състояние да промени мнението ми за бившия ми съотборник в ЦСКА Тиаго Силва. Той ей си остава ненадминат лицемер. Моята дружка от Бургас Георги Чиликов е с двойствена професионална ориентация, но иначе е готин. Доказан мъжкар в Борисовата градина бе Вальо Илиев.

- Как е в "Локомотив?

- С труда, който полагам, рано или късно съдбата ще ме възнагради подобаващо. Тимът на "Локомотив" има огромен потенциал. Дано съдиите не ни ограбват труда, както стана на 'Терена" с "Левски". Във футбола всеки трябва да бъде оставен сам да си свърши работата така, както той смята за добре, без да има вмешателство отстрани. Сигурен съм, че съдията на мача ни с "Левски" Венцислав Кознички се е разкаял. Дано това е за последен път, защото идва "Тампере" - по-известен като Там Пере - тук Пере от Финландия, и ни бие като прани гащи.

- Говори се, че смяташ да издадеш ново DVD на пазара с твои голове-шедьоври?

- Да, идеята ми хрумна, докато се разхождахме с моята петгодишна дъщеричка в София наскоро. Имам страхотни попадения в кариерата си досега. Преди години вкарах на "Славия", на която треньор беше Миодраг Йешич. По-късно на стадион "Българска армия" се разписах във вратата и на европейския шампион от Букурещ "Стяуа" със странична ножица. Нека да има материал за поколенията, чрез който да бъда увековечен. Всеки гол си има своята стойност, но в историята остава само най-важният.

Интервюто е на вестник "168 часа".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Рекорд по внос на французи в Първа лига, Ботев и Локо с петима сънародници на Мбапе
Фенове на Локо: Триумф в черно-бяло! Пловдив е черно-бял!
Бомба със закъснител! Пратиха Железов на дербито Локо - Левски
Дубълът на Локо домакинства днес на стадион "Пловдив", входът е свободен
Локо пусна комбинирани билети за дербитата срещу Левски и ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: