Бойко сяда срещу детето чудо в шаха

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
09:29 / 10.01.2012
4040
Бойко Борисов ще подгрее утрешния си ден с партия шах. Премиерът предизвика на дъската световната вицешампионка за момичета до 10 години Виктория Радева. В 11,00, в Министерски съвет ще се изсипе и целия IV "Б" клас на Вики от пловдивското СОУ "Н. Вапцаров" заедно с класната Йорданова. Малчуганите ще покрепят детето чудо. Всички са страшно развълнувани и за нула време организираха пътуването с автобус до София.

През декември малката шахматистка впечатли министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и той й отправи сериозното предизвикателство да седне срещу Бойко Борисов. Няма и месец по-късно вицепремиерът лично се обади на бащата на Виктория - Славей Радев, за да насрочат мача.

"Не можах да повярвам. Помислих, че ми спретват някоя скрита камера. Твърдо обаче заявих, че ние ще играем за победа и няма да правим ремита, каза за "Стандарт" развълнуваният татко. - Вики е много щастлива и чака с нетърпение срещата. Горди сме, защото българите трябва да се научат да уважават институциите", допълни още той.

От федерацията ще се погрижат за часовника и шаха, а партията ще се публикува в специализирано шахматно издание за деца.

Докато тече партията с премиера пък съучeниците на Виктория може да видят как работят министрите, намекнал Цветан Цветанов.

Сребърната медалистка от Мондиала в Бразилия държи върхова форма. Този уикенд тя спечели състезанието за купа "Полипост". 10-годишната пловдивчанката посече 7 момчета на 14 години.

Източник: в. "Стандарт"



Виж коментарите (17)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).