ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Как се става четвърти по рейтинг за месец предизборна кампания
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:55 / 19.10.2011Коментари (6)5295
©
В началото на миналата седмица медиите излязоха с резултатите от социологическо проучване в Пловдив, което наблегна на един доста интересен факт. Величко Апостолов, който реално от месец прави предизборна агитация и от толкова време реално стана разпознаваем за пловдивчани, е получил 9.1 процента от техния вот в представителното изследване на "Уеб Рисърч - Нео". Проучването е проведено през периода 30.09.-06.10.2011 г. и в него са участвали 980 граждани на Пловдив. При директно зададения въпрос за кого бихте гласували на предстоящите избори Иван Тотев е получил 26,6 на сто, Славчо Атанасов - 26,2 %, Георги Търновалийски - 10,4 на сто, Величко Апостолов - 9,1 на сто, Дани Каназирева - 8,4 на сто, Илко Николов - 6,3 на сто.

Как стана така, че за не повече от месец агитация Величко Апостолов е фаворит сред непартийните кандидати - четвърти по рейтинг? Какви тайни ходове и средства използва частният съдебен изпълнител, за да влияе върху мнението на хората?
Дали, върху общественото мнение не повлияха слуховете, плъзнали из града, че младият юрист де факто е изборът на Бойко Борисов, а не официалната герберска номинация Иван Тотев /чиято кандидатура отстоявал твърдо само Цветан Цветанов/. 

Като, че ли да потвърдят слуховете дойдоха двете данъчни проверки на Величко Апостолов, въпреки, че Изборният кодекс пази кандидатите по време на кампания. Което е явно нарушение на законите от страна на НАП. Агенцията надали би започнала подобни проверки, ако някой не я накара. Някой, който има реалните властови лостове да стори това, някой, който се страхува от конкуренция. 

Доколко наистина слуховете са верни, никой не може да твърди със сигурност. Факт е обаче, че на 4-то място в листата за кандидат общински съветници на Величко Апостолов е Десислава Маламова, дъщеря на д-р Костадин Маламов, шеф на Районната здравна каса, който е под №44 в листата на ГЕРБ. Деси е представител на модна къща "Агресия" за Пловдив. Познайте кого облича "Агресия" - премиера Бойко Борисов и Величко Апостолов.

Дали Деси Маламова е в листата на Величко, само заради доказаната пред обществото негова ерудиция и компетентност по най-болните за града въпроси или заради качествената му програма за управление на Пловдив? Или просто знае накъде клонят везните?

Интересно с какво Апостолов успя да привлече и Савина Петкова, главният юрист на общината, известна със своята неподкупност и непримиримост към корупцията? Тя е трета в неговата листа за общински съветници. Защо Савина влиза по този начин в явна конфронтация и със Славчо Атанасов и с Иван Тотев, сочени за фаворити за кметския стол? Би ли тръгнал един печен юрист срещу общинската си кариера ако не е сигурен, че е в печелившия отбор? 

В листата на Апостолов е и Гено Петров, пловдивчанинът, който е "дясната ръка" на италианския и гръцкия бизнес в Пловдив. Защо човек, чието мнение зачитат всички чужди работодатели в Града на тепетата застава зад частния съдебен изпълнител, а не подкрепя уж фаворитите?
А и защо ли от БСП признават под сурдинка, че Величко Апостолов вече им взема третото място в електоралните нагласи, което всички социологически проучвания сочеха, че е отредено за Търновалийски.

Въпроси, въпроси.... Ще научим отговорите след изборите.


Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Не става хубост с малко усилия и за кратко време. Този пич, макар и симпатичен, и хората около него са се надценили. Никакви стойностни послания все още не е направил, така че издиша и от към съдържание. За съжаление Срамчо Атанасов така снижи нивото, че всякакви хора си повярваха, че могат да станат кметове. Ами то наистина, от улицата да хванеш някой, пак би бил по-добър кмет.
0
 
 
Глупости, този въобще няма шансове и най-много да вкара 2-3 общински съветника, ако въобще успее.
0
 
 
Кой пък е този? Да не е онзи лешояда /съдия-изпълнителя/ дето точи зъби за кметското место. Хайде не се хаби.
0
 
 
Въпроси, въпроси...филми,филми...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка
Аматьорски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: