ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Костадин Димитров от ГЕРБ: Възстановяваме закритите басейни в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:34 / 17.10.2011Коментари (6)4552
©
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Симон Боливар":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ФЕГ "Екзюпери":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ „Димитър Матевски":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
През следващия мандат на управление на Пловдив от ГЕРБ ще работим приоритетно за възстановяването на закритите басейни в града. В хода на предизборната кампания на сайта на кандидата ни за кмет Иван Тотев и в анкетата "Иван Тотев пита" постъпват много въпроси относно състоянието на басейните и условията за плуване на закрито. Това заяви кандидатът за общински съветник от листата на ПП ГЕРБ Костадин Димитров. Той допълни, че заради големия интерес към плуването, както и заради плачевното състояние на базата, възстановяването на съоръженията на закрито е включено като важна цел в предизборната програма на ГЕРБ.

В момента в града ни има само три работещи басейни. Това са "Младост", който се използва изключително за спортни тренировки и времето за свободен достъп е недостатъчно; в училище "Димитър Матевски" в район "Тракия" и във Френската езикова гимназия, които също са ограничени за ползване от многобройните желаещи.

В същото време басейнът на стадион "Христо Ботев" е в трагично състояние. На практика две от стените му са срутени. От години съоръжението не работи, но почти всекидневно идват хора да питат за възможностите за плуване в него, сподели Костадин Димитров. Въпреки обещанията, Славчо Атанасов и досегашните управляващи в града от БСП и ВМРО-НИЕ, не са направили нищо за ремонта на тази прекрасна база. Напротив, в един от коридорите, които водят към басейна, бе настанено поредното стрелбище на общинския съветник от ВМРО-НИЕ Камен Шишманов. Това е още едно доказателство, че в отиващия си мандат спортните клубове в Пловдив не бяха равнопоставени, допълни Димитров.

Най-лошото е, че има съществуващи басейни в детски градини и училища като тези в "Симон Боливар" и "Черноризец Храбър", които са заключени и не се използват заради безхаберието на общината. А най-фрапиращото е, че от преди три години има решение на Общинския съвет за ремонт на басейна в СОУ "Симон Боливар", но общината така и не отпусна тези средства.

Въпреки трудните условия, в които са поставени, пловдивските плувци са сред най-успешните спортисти в България - клуб "Младост" води с най-много точки в класацията на спортните клубове. Тъжно е, че тези талантливи плувци вместо да се поощряват трябва да тренират при подобни условия.

Тези факти трябва да се променят и за това в Програмата на ГЕРБ и на кандидата ни за кмет инж. Иван Тотев е заложено като приоритетна цел възстановяването на закритите басейни и създаване на по-добри условия за плуването в Пловдив.



Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Клуб Младост е много успешен клуб, но за ръководителите му. Вече 20 години се ползва като частен, ами да си построи още един 50 метров. Някой знае ли какво става с приходите. Знае ли се, че и шампионите на страната плащат на частно за да тренират. Елитния спорт е пълна порнография. Има ли статистика какво става с десетките деца, които тренират по около 10-12 години за да разберат, че не стават за нищо. След тези години нищо не е в състояние да ги накара да влезнат и да поплуват за удоволствие
0
 
 
Закритите басейни в Пловдив наистина са крайно недостатъчно. От трите изборени басейна само този на Младост става за ползване от външни лица, но времето в което е достъпен не само е недостатъчно, но и много неудобно. Има един сравнително лесен вариант - да се помогне на ВСИ да си отстранят аварията на техния басейн, който беше много добър, но преди 2 години спря да работи. Там и цените бяха поносими и условията бяха добри.
+1
 
 
Басейна на Ботев, отдавна е заровен и превърнат в част от автокъщата, помещаваща се в двора на стадиона. Тези приказки са поредното ловене на шарани, ама те живеят в хлорирана вода
0
 
 
Басейнът на Ботев се руши от много години. Аз съм ходил да плувам там и откакто се помня, бесейна не е в добро състояние. Но май този е единствения от изброените басейни за широк обществен достъп. За останалите - не съм сигурен. Трябва не само да се възстановят старите, но и да се направят нови. Не са достатъчно на брой.
0
 
 
Идете и вижте как в едно градче от селски тип - Брезово, басейна не е спирал да работи! Ама там няма пликове с пари под масата, за които общинарите да се бият...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
ДЮШ на ПФК Локомотив (Пд)
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: