Титюков се срещна с представители на пловдивските клубове по гребане и кану-каяк

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:23 / 10.10.2011
2426
Георги Титюков, зам.-кмет "Спорт и младежка политика" в този мандат и кандидат за кмет на Коалиция "Кауза Пловдив" се срещна с представители на пловдивските клубове по гребане и кану-каяк. Акцент в срещата бе бъдещето и перспективите за клубовете по водни спортове, както и развитието на потенциала на Гребната база.

"Имахме една добра подкрепа от страна на г-н Титюков в рамките на неговото управление. Всички могат да видят с очите си какво направи той и Общината за гребния канал в Пловдив. За нас и децата, които тренират тук, е важно да могат да използват базата и да се подготвят за предстоящи състезания. Очакваме да получим и нужното съдействие от изпълняващия в момента длъжността кмет, Александър Долев, за да имаме достъп до съблекални и зала за силови тренировки.", заяви Сийка Барбулова, председател на спортен клуб по гребане "Хеброс".

Г-н Титюков пое ангажимента да коментира ситуацията с г-н Долев, за да имат трениращите възможността да използват оптимално базата. Тъй като Георги Титюков излезна в отпуск, поради изборите, представители на клубовете допълниха, че документално нещата бяха забавени във времето, но изразиха надежда, че г-н Долев ще вземе отношение.

Георги Титюков съобщи, че вече има изготвен работен проект и предстои изпълнението, след осигуряване на финансиране на стойност 400 хил. лева, на изграждането на още нови съблекални, санитарни и други помещения, съгласно изискванията на ФИСА за световното по гребане през 2012 г. Предстои и довършване на фасадата на кулата на Гребната база. "Работим активно за изграждането на дублиращ гребен канал, който ще се намира между сега съществуващия и река Марица, за който вече е направено геодезическо заснемане на терена. Неговото наличие ще превърне пловдивския гребен канал в едно от най-добрите съоръжения от подобен тип в света. Той ще бъде отворен и за широко, обществено ползване - за отдих, пикник, риболов и други спортни активности за любителите.", допълни Титюков.

Представителите на спортните клубове напомниха, че е важно да бъде развито и проектоолимпийско звено съвместно с Общината. Също така на срещата се коментира и въпросът за обновяването на спортен диспансер, който да бъде оборудван с модерна техника.

"С двама съветници успяхме да допринесем за развитието на спорта и в частност на гребането, с повече съветници в управлението бихме могли да постигнем много повече.", заяви Георги Титюков, кандидат за кмет на Коалиция "Кауза Пловдив".



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).