Ботев с минимална победа в Несебър

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (97)
18:00 / 01.10.2011
16882
Отборът на Ботев се наложи с минималното 1:0 като гост на Несебър, в мач от 8-ия кръг на Източната "Б" група. "Канарчетата" доминираха през целия двубой на стадион "Градски" в Несебър и само пропуските от страна на футболистите в "жълто черно" позволиха на "делфините" да се отърват само с един гол.

Стефан Киков създаде първото опасно положение за Ботев пред вратата на домакините. Полузащитникът получи пас от Атанас Курдов на границата на наказателното поле, но ударът на Киков от воле не успя да намери очертанията на вратата. В 33-ата минута Атанас Курдов направи уникален пропуск. Нападателят получи прекрасен пас от Йордан Христов в малкото наказателно поле, но Курдов не можа да уцели вратата. Минута след пропуска си Курдов изведе ветерана Александър Александров на стрелкова позиция, който не сгреши и мушна топката под плонжа на вратаря за 0:1.

След почивката Ботев продължи с атаките си, които се редяха една след друга пред вратаря Григоров. В 50-ата минута след грешка в отбрана на Несебър, Петър Атанасов стреля силно по земя, но само добрата намеса на Григоров остави резултата непроменен. Малко по-късно Атанасов профука ново положение за гол. Нападателят беше изведен на зад отбраната на Несебър от Сашо Александров, но ударът на Атанасов отново излезе в аут. В самият край на двубоя Петър Атанасов профука пореден пропуск в мача. Футболистът бе изведен очи в очи срещу вратаря на Несебър, но Атанасов за пореден път не можа да преодолее Мирослав Григоров.

След тази победа Ботев се изкачи на 2-ра позиция с актив от 14 точки. Несебър е 8-ми със 7 точки.


Виж коментарите (97)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).