ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Телевизия си купи няколко гласа за измислена партия в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:15 / 16.09.2011Коментари (22)7889
© Plovdiv24.bg
От създаването си през 30-те години на миналия век до днес пловдивският квартал Столипиново има много имена - от "най-голямото ромско гето", до "хероиновото депо на България". Кварталът вече има свои сателити в няколко големи западноевропейски града, а властите неофициално говорят за "износ на престъпност". С безработица от над 85% пловдивският район "Източен" отдавна се е превърнал в работещ цех за изборни победи.

Христо Марков е смятан за един от бащите на демократичните промени у нас. Депутат от Седмото Велико и 36-тото Народно събрание. Разказва, че е правил експеримент, в който е успял да купи малък брой гласове в село Мътеница, Хисарско. Експериментът е опит да се докаже, че не етносът, а социалното положение въвлича хората в изборната търговия.

В район "Северен" на община Пловдив открито се продава всичко - от контрабандни цигари до изборни гласове. Ангел, наричан Ахмед, е един от кварталните отговорници в Шекер махала. Хората от улицата го викат, след като хората от екипа на bTV се представят за партийни пратеници. Така измислената партия "България за традиция и възход", или на кратко БТВ, започва предизбораната си кампания в Пловдив. Без идеология и без политическа агитация.

Ангел твърди, че на миналите избори "изкарал без проблем" Владимир Кисьов. Кисьов е първи мандат общински съветник от ССД в пловдивския общински съвет. Това лято той привлече внимание към себе си, след като напусна партията си и премина в редиците на Съюз за Пловдив. Общинският съветник призна, че преди последните избори местни дилъри са му предлагали 1000 гласа, но заяви, че никога не е купувал избиратели. Владимир Кисьов отказа да застане пред камерата на bTV.

Срещу 600 лева екипът на телевизията получи списък с трите имена и ЕГН-тата на 30 души. Данните са попълнени на ръка в готова бланка за регистрацията на неизвестна досега партия. Кметът на район "Северен" потвърди, че това са хора, които реално съществуват към днешна дата и живеят в квартал "Шекера".

За да уверят в подготовката си, дилърите от "Шекера" показаха и тетрадка със стотици лични данни, използвани при водене на изборен отчет.

От години в ромските махали е в ход узаконяване на платените гласове. Регистрацията като застъпници осигурява на всички участници в престъпната схема легитимно участие в изборния процес. В пловдивската Шекер махала живеят близо 5000 души, като 3000 от тях имат право да гласуват. Броят е нищожен в сравнение със Столипиново. Хората, които осигуриха гласовете за партия БТВ уредиха и среща с друг дилър, който може да гарантира хиляди гласове.

Самият той без притеснение твърди, че е изпълнителен директор на фондация "Сдружение на малцинствата". Казва, че досега работел със СДС. Справка за фондациите, които действат на територията на Столипиново, показва, че "Сдружение за малцинствата" наистина съществува, в графата "лице за контакт" е записано името Юсеин Мехмед. Мъжът е с видимо самочувствие на човек, който отблизо познава изборния процес. С по-големия брой гласове нараства и цената на отделната бюлетина, която трябва да бъде пусната за новата партия БТВ.

Екипът на Plovdiv24.bg припомня, че на нашата главна страница всеки гражданин може да вземе отношение по въпроса с покупко-продажбата на гласове. Единственият начин да се предотврати това вредно явление е високата избирателна активност.

Източник: btv



Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За Столипиново ли говорим, или за Шекер махала... Така и не разбрах!
+2
 
 
Единствения на4ин за мангалите са КРУМОВИТЕ ЗАКОНИ
0
 
 
Аиде,пак се про4ухме Пловдив4ани и пак с скапаните мангали!
0
 
 
всички трябва да ги покажат така и веднага в затвора на момента даже докато ги снимат и без никакво право на обжалване и всичкити те му вратички на закона
+4
 
 
глейте са... колко е просто. Тия инки не могат да говорят, да пишат, не знаят кво е това гласуване, не знаят нищо. Единствения начин да се предотврати това е да се въведе няква граница за образование. По тоя начин ромския глас ще намалее с поне 50%. Примерно ако немаш четвърти клас нямаш право да гласуваш. Да си малко поне в час. И тия пенсии на по 80 кво ми гласуват? За кога ? За къде ?? Ми тия извън България ? От къв зор ? Барат си ушите в белите държави и ша гласуват кво ще става тук.. ем нема смисъл.
+2
 
 
Защо ли ми се струва, че тези избори ще са най- голямата манипулация, от близо 22 години насам. Купуването на гласове е нормално.- казваше Доган. Да бе, да. Колкото е нормално да си луд. Явно Столипиново е Меката на продаването и купуването на избори.
Глупости вършат само умните хора,за останалите е ежедневие...:)
на 16.09.2011 г.
+2
 
 
Все известно е , че ако някой иска да спечели изборите,отива в гетото и си купува гласове
+1
 
 
Има само един лек: Безапелационен зтвор за продавачите, купувачите и помагачите без право на помилване, обжалване и тнт. Чисто и просто като гладко избръснат политик.
0
 
 
ха!!!Ако мислите,че народа не гласува,за да купят гласа му,жестоко се лъжете!!!Аз лично не съм гласувал от 1994 година и,като гледам на какви смешници все попадам,не виждам и смисъл да гласувам! :Х
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Шахматни състезания
Моторни спортове
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: