Тотев: В този си вид стадион "Пловдив" е морално остарял

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (25)
14:49 / 21.06.2011
9482
Според областния управител на Пловдив, Иван Тотев, в този си вид стадион "Пловдив" е морално остарял, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това каза днес Тотев на пресконференцията, проведена днес в Областната управа.

Стана ясно, че Тотев подкрепя идеята стадионът да бъде разрушен и издигнат наново. Аргументите му за това са, че първо, когато се прави ремонт, излиза по-скъпо и второ, в момента вече съществуват нови и много по-добри строителни материали.

"Все пак нека не забравяме, че стадионът е проектиран през 1987 г. и от 1991 г.  по него не се работи", уточни още Тотев.

Той каза също, че днес има среща със зам. кмета Георги Титюков, за да разбере точната позиция на община Пловдив, защото до момента е чул различни версии от Общината по този повод.

Според Тотев обаче, дори да бъдат осигурени исканите от Илко Илиев в писмото му до премиера Бойко Борисов 20 млн. лв., има пречка тези пари да бъдат разходвани от Общината, предвид сложният юридически казус, в който се намира стадионът. Той има два акта за собственост - държавен и общински, а освен това има и концесия, за която зам.-кметът Александър Долев  не изключи възможността да бъде подписана с решение на Общинския съвет на Пловдив.

Припомняме, че преди време Христо Стоичков доведе на стадион "Пловдив" испански инвеститори, които проявиха сериозен интерес към спортното съоръжение. Пълният пакет с документи, касаещ стадиона, е бил изпратен от зам.-кметът  Георги Титюков с обратна разписка до испанците още на 13.06.2011г.


Виж коментарите (25)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).