Милион за Локо, 600 000 за Ботев и 2 милиона за юношески комплекс

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (117)
12:50 / 07.01.2011
13679
Днес бяха обсъдени парите за спортни съоръжения, които ще се отпускат от парите за боклука, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На срещата в общината при кмета по спорта Георги Титюков дойдоха Атанас Узунов от Локо, Марин Бакалов от Ботев и Георги Колев от Спартак. По необясними причини срещата пропусна Георги Фиданов от Марица.

Всеки от клубовете обясни за какво са му необходими средства и колко точно.

Узунов обясни, че изграждането на осветлението на "Лаута" е приоритет за клуба. За да отговаря на стандартите на УЕФА, при изготвен вече проект, осветлението ще струва точно милион в лева, толкова поискаха от Локомотив и най-вероятно ще им бъдат дадени. Другият вариант за изразходването на тези пари е реконструкция и изграждане на нова Северна трибуна, позната още като сектора под таблото.

Ботев поискаха 600 000 лева от парите. Те са нужни за изграждане на помещения от дясно под централната трибуна. Там трябва да бъдат изградени стая за допинг, делегати и т.н., все помещения, нужни, за да може стадионът да бъде лицензиран за мачове на ниво "А" група.

Георги Колев от Спартак заяви, че те нямат право да ползват от тези пари, тъй като стадионът е взет на концесия. Той обаче предложи на стадиона в Коматево да бъде изградена нова спортна база, с основен терен с изкуствена трева, трибуни за 2000 човека, съблекални и помощни игрища. Като идеята е тази база да се използва и от четирите клуба, както за подготовка, така и за официални мачове.

Този проект обаче би струвал минимум 2 милиона лева и е трудно осъществим.

Титюков е имал среща вчера с Фиданов, на която ръководителят в Марица е поискал да му бъдат отпуснати средства за ремонт на общежитията на английската гимназия, където да нощуват младите таланти от школата. Марица не може да ползва общински пари за стадиона, тъй като той е частна собственост.

Парите за клубовете ще бъдат отпуснати само ако на сесията на ОбС се реши това да се случи.



Виж коментарите (117)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 17


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).