Пловдивският футбол изпраща противоречива година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (45)
07:15 / 31.12.2010
10668
Пловдивският футбол изпраща година на възходи и падения.

Определено флагманът на футболен Пловдив в момента е отборът на Локомотив. "Смърфовете" намериха така търсеният сериозен футболен и финансов благодетел, след ерата Жоро Илиев, и отново поеха по пътя, който води към върховете на класирането в "А" група и така жадуваните за пловдивски отбор европейски клубни турнири. "Черно-белите" се отърваха от женското иго Галя Топалова, Коко Динев пое отбора и го спаси в кошмарен момент. Тази есен отбора тръгна колебливо и набра страшна сила.

Ботев изпраща противоречива година. Христолов тотално заличи отбора от футболната карта на страната. Феновете поеха дългия и тежкия път на възраждането от аматьорския футбол. Все пак се намери и финансов благодетел, тъй като се видя, че само с фенски пари сериозен футбол не с прави. За сега има светлина в тунела на Ботев и бъдещето изглежда светло.

Най-черният момент за пловдивския футбол се очертава заличаването от футболна карта на най-плодородната школа. Едва ли ще ми стигне мястото да изброявам колко велики отбори са тръгнали от Марица. Безпаричието обаче е на път да заличи отбора напълно. Все пак има надежда, че ще бъде спасена школата, но до кога?

Спартак пък изпраща поредната нулева година. В клуба от "Кючук Париж" пак можеха, и пак не искаха да влязат в елита. Наредиха и няколко съмнителни резултата през годината. Очакваме подобни и през новата. И там безпаричието е сериозно и често футболистите дълго чакат за заплати и премии.

Годината бе колеблива за Брестник. Иван Маринов направи страхотна дебютна пролет за отбора в професионалния футбол, но последва ветровита есен, със слаби резултати, които костваха главата на треньора.

Подробен анализ на Ботев и Локо очаквайте в първите дни на новата година.



Виж коментарите (45)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 6
Днес: 17


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).