ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Излъчиха "скандалния" филм за изборите в "Източен"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:08 / 01.12.2010Коментари (10)7656
"Няма да ви обещаваме безплатен ток и вода, а реални неща - след няколко месеца кварталът ще грейне, защото ще направим осветление за 200 хил. лв. и с още 100 хиляди ще подобрим инфраструктурата". Думите са на кмета на "Източен" Петър Петров от изборите преди година. Произнесени са на митинг в сърцето на "Столипиново" и са част от кадрите в "скандалния" филм, откъси от който излъчи не по-малко скандалният Яне Янев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Цял час продължи прожекцията на поръчания, платен и собственост на ГЕРБ филм, която напълни салона на "Лъки синема".

Шест дни от предизборната кампания на балотажа между Петър Петров и Яшар Асан са отразени във филма - като се започне от вътрешнопартийния инструктаж, мине се през чистенето на боклуци и поставянето на нови водомери, че да си плащат ромите водата, тъй като законът важи и за тях, та се стигне през цялото напрежение на изборния ден чак до веселбата на победата с над 5000 гласа разлика, което всъщност си е истинско "клане". Репликите за емисари на ДПС, които купуват гласове, за брой на недействителни бюлетини, за узаконяването на незаконни постройки намериха своето обяснение на пресконференцията след прожекцията.

"Видяхте ли нещо скандално? ГЕРБ направи първата толкова прозрачна публична кампания, че дори я филмира. Нямаме нищо за криене. Ако бяхме получили информация за купувачи на гласове, щяхме да сигнализираме компетентните органи. Засилихме нарочно вниманието на нашите представители в секционните комисии към недействителните бюлетини, защото точно с тях най-често се спекулира. Единствено аз от 20 години се осмелих да съборя незаконни постройки в махалата и после 6 месеца писах обяснения до какви ли не международни правозащитни организации. Нашият депутат Стефан Дедев е поел инициатива за възможността някои свестни сгради наистина да бъдат узаконени", отговори на въпроси областният управител и лидер на ГЕРБ Иван Тотев, който беше двигателят на предизборната кампания на своя наследник на поста в "Източен" Петър Петров.

"Потресен съм. Като юрист си записах 14 груби закононарушения", не скри възмущението си от видяното в целия филм общинският съветник от ВМРО-НИЕ Слави Георгиев.

Друго мнение изрази зам.-председателят на Общинския съвет адвокат Георги Колев, който единствен от председателския съвет на местния парламент, който ще умува, да свиква ли извънредна сесия, се оказа в епицентъра на събитието. "ГЕРБ не е партия от наивници. Тя знае какво прави, сама си е поръчала филма и не би го направила, ако имаше нарушения. Всяка дума извън контекста може да се тълкува всякак, затова е по-добре да не се тълкува никак и да не занимаваме обществото с половин празна чаша вода", отбеляза той.

Пътят как филмът, собственост на ГЕРБ, е попаднал в ръцете на Яне Янев е вече установен, съобщи Тотев. Той не изключи вероятността да бъде заведено дело за нарушаване на авторските права. Според присъстващия Иван Маринов от РЗС партийният му лидер не притежавал целия филм, а само отделни кадри, утре неговата партия ще го получи от ГЕРБ с официален приемно-предавателен протокол.

"Най-важното е, че една година след изборите кметът Петър Петров управлява района добре", подчерта Георги Колев.

След като както вече информирахме Илко Илиев официално е изискал филма от ГЕРБ, в късния следобед и лидерът на ВМРО-НИЕ Петко Атанасов заяви, че ще изиска "лентата" за предсрочните избори в пловдивския район "Източен", за да сезира прокуратурата. Поводът - прожектирания от ПП ГЕРБ филм пред журналисти публично днес. Веднага след излъченото общинският съветник от ВМРО-НИЕ Слави Георгиев посочи над 10 нарушения, заради които следва да бъдат сезирани компетентните органи.



Пресконференция на ГЕРБ след скандалния филм за кметските избори в "Източен"


Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво на Тотев и Петров!Това са хора,които мислят за града и направиха много за нас гражданите!Нека вси4ки вземат пример от тях!А такива гейове като Яне Янев няма да стигнат дале4!
+1
 
 
Интересно,защо никои не казва какво казаха Спас Гърневски,Иван Чомаков или Иван Костов на срещите си с ромите като бяха на власт. Всичко е по поръчка на Еньо Петров,които бе заловен с контрабандни цигари.Яне Янев доказа,че е пълен боклук и неговата партия е вече пътник към ада.Петър Петров спазва всичко,което обеща на ромите и ако някои поне си направи труда да ги пита ще разбере,че хората са доволни от него.
0
 
 
А не е ли купуване на гласове да правиш осветление на мангалите за 200 бона и ремонти,които след 10 дни няма да съществуват
+1
 
 
Не ви ли се струва гледан вече този филм? Или поне описан от Алеко Константинов?
+2
 
 
Всички проблеми на града ли се решиха, та се занимават с глупости и си губят времето! Писна ми!
+5
 
 
Все пак живеем в Бг и е доста наивно да се мисли,че след този цирк с прожекцията ще се стигне до повдигане на обвинения, прокуратури и т.н. Филмчето, изнесено от гейчето Яне, има една единствена цел-да дискредитира Тотев пред обществото достатъчно толкова, колкото ГЕРБ да има основание да каже "Ето,той е компрометиран, няма да е кандидат за кмет на Пловдив" .И от тази гледна точка,мисля че филмчето свърши перфектно своята работа - тоест , една въпросителна по-малко. А кой го е изнесъл и дал на Янев, също мисля ,че не е чак толкова трудно да се досетим ...ОЧЕВИДНО вътрешен човек и определено НЕ ЧИСТАЧКАТА ! Така че , цирка тепърва започва, уважаеми съграждани...ако не ви е ясно , вече сме в предизборна обстановка :) Остава ни да си вземем пуканките, да се настаним удобно и да гледаме...Лично аз с интерес очаквам номинацията на ГЕРБ, след окапалия Тотев....Дали Зико, дали Менда, дали Пижо и Пенда, ще разберем....Първа част от цирка мина, но това е само загрявката...."Айди с'я , пляскайти!" :)))
+3
 
 
Казаха, че записът е дълъг няколко часа. Нека юристите да записват закононарушенията, ако има такива, и да сезират прокуратурата! Ако искаме да сме правова държава, така трябва и да бъде!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: