Ботев победи и Розова Долина, увеличи преднината си на върха

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (111)
16:17 / 21.11.2010
15929
Ботев Пловдив постигна поредната си победа в Югоизточната "В" група, като надигра леко Розова Долина с 2:0. Головете реализираха Георги Какалов и Атанас Курдов от дузпа. В същото време Ботев Гълъбово завърши 2:2 с преследвача Нефтохимик и така преднината на "канарчетата" стана 13 точки. Срещата започна с минута мълчание в памет на загиналия футболен съдия Иван Росенов.

"Жълто-черните" изиграха двубоя в съвсем лежерно темпо и напълно поинерция реализираха две попадения за победата. Въпреки, че Марин Бакалов бе пуснал трима нападатели в игра - Георги Какалов, Атанас Курдов и Иван Площаков, "канарчетата" не успяха да зарадват феновете си с много голове в последния домакински мач за годината. Все пак след няколко пропуска, в 25-ата минута Ботев излезе напред в резултата. Разписа се Георги Какалов, който засече точно с глава центриране на Антон Огнянов.

Голът не промени ситуацията на терена и "жълто-черните" продължиха да играят спокойно. Все пак след няколко статични положения и опасни атаки можеше да се стигне и до втори гол. Гостите също не се предаваха, като на два-три пъти опитаха удари, които обаче Илия Николов спаси без проблеми. В края на полувремето при една от поредните атаки по крилото Светослав Асенов нахлу в наказателното, но бе спънат от футболист на Розова Долина. Атанас Курдов реализира отсъдената дузпа за 2:0 в 44-ата минута.

Второто полувреме играта съвсем се успокои. Положения пред двете врати почти нямаше, като футболистите на Ботев повече се забавляваха с топката. На няколко пъти след красиви атаки нямаше кой да се разпише за трети път. Веднъж след корнер топката удари и гредата на вратата на гостите.

Така след тази победа Ботев Пловдив вече има актив от 52 точки един кръг преди края на есенния полусезон. "Канарчетата" водят с 13 точки на втория Нефтохимик. Именно срещу бургаските "шейхове" е последният мач за есенния полусезон. Дербито Нефтохимик - Ботев е идната неделя, 28 ноември, в Бургас на стадиона в Долно Езерово.


Виж коментарите (111)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).