Решиха: Цветан Василев взема Ботев, лицензът и емблемата - в Сдружението

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (312)
21:23 / 19.11.2010
26840
Ботев Пловдив вече ще е с от нов собственик. Банкерът Цветан Василев и неговата дясна ръка Юли Попов ще поемат управлението на клуба, като бъде създадено Акционерно дружество, в което бизнесменът ще има 90% участие, а Сдружението "ПФК Ботев Пловдив" - останалите 10, научи Plovdiv24.bg. Под управлението на Василев ще останат всички финансови въпроси, докато спортно-техническата част и нематериалните активи ще останат в Сдружението, което се управлява от феновете. Това стана ясно на среща на членовете на сдружението в петъчната вечер във Военния клуб. 

Във феновете ще останат емблемата, лиценза за участие и др. По този начин ако някога в бъдещето двете страни се разделят, сдружението спокойно може да излезе от АД-то и Ботев да продължи участието си в същата група, със същата емблема и т.н. По същия начин няма да има проблеми, ако Цветан Василев спре финансирането и излезе от Акционерното дружество.

Създаването и организирането на цялото АД ще отнеме няколко месеца. Със сигурност до започването на шампионата в "Б" група Ботев Пловдив вече ще се управлява от Акционерно дружество. Бюджетът също ще бъде много по-голям. На днешната среща присъства пловдивчанинът Юли Попов, който е един от най-висшите хора в йерархията на КТБ, която е собственост на Цветан Василев. Попов е спряган за бъдещ шеф в клуба, но основните постове по всяка вероятност ще се запазят. Целите, които на първо време Василев е поставил са максимално бързо влизане в "А" група. В момента "канарчетата" водят с 11 точки пред Нефтохимик два кръга преди края на есенния полусезон и шансовете още тази година да влезе в "Б" група са огромни.


Виж коментарите (312)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).