Шампионска титла и 5 медала за каратистите от СК "Хамон" (Асеновград)

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:58 / 25.03.2024
2051
Над 250 каратисти премериха сили и техничност в Бургас тази неделя, където се проведе национално първенство по карате шинкиокушин за деца до 10 г., до 12 г. и до 14 г, кадети и кадетки, юноши и девойки. Тежко първенство от гледна точка на огромният брой участници, тъй като състезателите трябваше да преминат през 6 противника, за да достигнат на финал.

Зала "Никола Станчев“ кипеше от напрежение и емоция през целия ден. "Състезателите на СК "Хамон“ Асеновград бяха основна конкурентна сила за останалите участници и не пропиляха нито една възможност да го демонстрират на татамито“, коментира след състезанието треньорът на клуба сенсей Илхан Наимов.

От петте възрастови категории за момчета и момичета асеновградчани завоюваха една шампионска титла, една вицешампионска титла и 5 медала.

Най-малкият участник в състезанието - 6-годишният Даниел Пандов, също беше от асеновградския клуб и впечатли всички съдии с представянето си за тази крехка възраст. Той дори успя да пребори първия си опонент и продължи към втора среща, където игра с по-голям и опитен състезател, но след съдийско решение загуби.

Шампионка при момичета до 12 г. стана Микаела Петкова. В нейната възрастова група тя пребори всичките 32 съпернички. Талантливата каратистка се представи блестящо в още една категория и завоюва вицешампионска титла за клуба при 14-годишните.

Бронзовите отличия донесоха Катерина Сидиропулу при момичета до 10 г., Ванеса Иванова при момичета до 12 г. и Ефе Вели при юношите. Техните срещи бяха много оспорвани и напрегнати, с многобройна конкуренция и добре подготвени съперници.

Дългите тренировки и пот на татамито дадоха резултат за пореден път и каратистите на "Хамон“ Асеновград доказаха, че са най-добрите в техниката и кихона. Съперниците им излизаха с голяма доза притеснение и респект, съдиите очакваха да видят най-доброто и, разбира се, не бяха разочаровани.

След няколко седмици асеновградчани ще участват в държавното първенство в Русе.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 22


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).