Секунди не стигнаха на бивш играч на Локо да спре уникална серия на Байер (Леверкузен)

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
10:24 / 08.03.2024
3195
Бившият футболист на Локомотив Пловдив Матеус Силва и съотборниците му от Карабах бяха много близо до това да спрат велика серия на германския Байерн (Леверкузен). Азербайджанският отбор завърши 2:2 срещу "аспирините" в първи осминафинален двубой в Лига Европа, който се игра на стадион "Тофик Бахрамов" в Баку.

Байер изоставаше с 0:2, но стигна до равенството с гол на Патрик Шик във втората минута на добавеното време. Другото попадение за гостите бе дело на изгряващата звезда Флориан Вирц в 70-ата минута.

Карабах откри резултата чрез алжиреца Ясин Банзия (26), а бразилецът Жуниньо (45+1) удвои.

Така серията на водения от Чаби Алонсо тим продължава на 39 поредни мача без загуба във всички турнири (включително и контроли).

Матеус започна на резервната скамейка, но се появи в игра в 80-ата минута. Бразилецът бе един от героите в предишния кръг, когато вкара гол и помогна за елиминирането на португалския Брага.

Любопитното е, че Карабах и Байер вече играха един срещу друг в груповата фаза на Лига Европа през настоящия сезон. Немският тим победи и в двата двубоя, съответно с 5:1 като домакин и 1:0 като гост.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).