Волейболен гранд се мести в Пловдив, предстои смяна на името

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:17 / 31.01.2024
5281
Мъжкият волейболен отбор на Марек Юнион-Ивкони, който е четирикратен шампион на България, напуска Дупница окончателно. Това стана ясно днес официално, след провеждането на Общо събрание на клуба, в което бе заложена точка за смяна на името и седалището на тима. Клубът се мести в Пловдив.

"Взето бе решение, че мъжкият отбор на Марек няма да продължи в Дупница, след края на сезона. Ще вземем някои от младите състезатели, които са към него. Другите остават в общинския клуб, който ще бъде създаден“, заяви за BGvolleyball.com мениджърът на ВК Марек Людмил Найденов.

"Ще направим жест към всички деца и ще изкараме всички първенства при подрастващите докрай и в юношеското и в девическото направление. Те са се трудили и го заслужават. Треньорите също ще останат да завършат със своите селекции mредстоящите състезанията. Не сме длъжни, но ще го направим. Имаме шест отбора в отделните възрасти, изискват се средства за тренировъчен процес, пътувания, състезания и храна. Най-лесно ни е през март да се преместим с мъжкия отбор, но няма да го направим и ще си изпълним ангажимента към подрастващите“, каза още клубният шеф.

Людмил Найденов коментира пред BGvolleyball.com темата за бъдещето:

"Гледаме в посока Пловдив. По-късно ще бъдат обявени подробности, както и под какво име ще продължи отборът ни.“

Припомняме, че до тази ситуация се стигна вследствие на възникнал конфликт между кмета на Дупница Първан Дангов и президента на ВК Марек Ивайло Константинов. Ситуацията се задълбочи, което пък доведе до решение на ръководство да премести мъжкия отбор в друг град.

В следващия кръг от волейболния елит Марек гостува на Хебър. Двубоят е на 2 февруари от 18:30 часа.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).