Треньорът на Левски: Отборът на Пловдив играе здраво

Автор: Георги Куситасев
Коментари (0)
21:58 / 06.11.2023
1229
Димитър Ангелов, който е треньор на носителя на Купата на България по баскетбол при мъжете - Левски, коментира успеха на своя тим над Академик (Пловдив) в среща от петия кръг на Националната баскетболна лига.

“Ние нямаме отбор, който може да вкара 100 точки. Имаме отбор, който да пази защита и да ограничи съперника. Играхме с четирима играчи под 20 години, които се включиха страхотно. Ние нямаме класата да вкарваме 100 точки на мач. Те са изпълнили 40 фала, ние - 26. Последните 6 са в последната минута тактически, така че това са двойно повече фалове. Радвам се, че момчетата удържаха този тежък двубой.

Отборът на Пловдив играе здраво. С няколко добри нападения и защити успяхме да спечелим мача. Миналата седмица имахме специална тренировка за фалове. Не може професионален отбор да стреля 50% от наказателната линия. Лъчо е важен играч за нас. Ние нямаме дълга ротация като претендентите за призовите места. Борим се със зъби и нокти и играем да спечелим мач по мач. Ние нашата работа в защита си я свършихме", заяви Ангелов след края на срещата.

С успеха Левски вече е с актив от 4 победи и 1 загуба, намирайки се на 3-а позиция във временното класиране.

Академик (Пловдив) са 10-и с 1 успех и 4 поражения.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).