Зрелище и 3:2 за Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (495)
20:38 / 26.08.2006
12871
В истинско зрелище се превърна футболната среща между отборите на Ботев и Локомотив. Пловдивските отбори за пореден път показаха защо дербито под тепетата отдавна е футболна среща номер едно в страната ни. "Битката за Пловдив" както преди време Plovdiv24.com нарече мача а след това тази фраза стана нарицателна за дербито, бе спечелена от символичните домакини с 3:2.

Срещата започна изключително вихрено и още в първата минута с Халими пропусна да открие резултата. Той се оказа непокрит в наказателното поле на домакините, но не успя да насочи топката във вратата.

Домакините също отвърнаха на вихреното начало и на свой ред заредиха атаки към вратата на Локомотив. При най-опасната от тях в 6-та минута Видолов откри резултата. След разбъркване в наказателното поле на Колев топката бе отбита и попадна във Видолов и той с топовен шут е прати под гредата.

"Смърфовете" бързо съумяха да се отърсят от шока и на свой ред върнаха попадението. В 10-та минута Даксон проби от дясно преодолявайки двама защитници пусна към Халими, той подаде триково към Въндев из а голмайстора на символичните гости не бе проблем да изравни.

В 30-та минута бе най-чистото положение за Локомотив. Тогава след пас на Халими Димитър Илиев излезе сам срещу вратаря Арсов, но не супя да го преодолее.

Девет минути по-късно след нов хубав пробив на Даксон топката бе подадена към Халими, който нахлу и бе подкосен от защитниците на домакините и съдията свирна дузпа. Златински реализира 11-метровия удар. Пострадалия при нарушението Халими бе изнесен на носилка и не можа да продължи срещата. На негово място в игра влезе Радослав Анев.

Минута преди края на първото полувреме бе и най-сериозната грешка на арбитъра. Той спря голова атака на Локомотив за нарушение срещу Йошев вместо да пусне авантаж. Това предизвика гнева на цялото спортно-техническо ръководство на "смърфовете".

Второто полувреме започна със смяна в редиците на домакините. Кръстев отстъпи мястото си на Борислав Караматев.

В 52-та минута Въндев без изведен сам срещу Лилчо Арсов, но прехвърлящият му удар бе париран от блестящия вратар на Ботев.

в 55-та минута Самокишев скочи за една висока топка в наказателното поле на Локомотив, но изби топката с ръка и съдията бе принуден да свирни втора дузпа този път в полза на домакините. Видолов бе за втори път безпощаден и изравни резултата.

В 77-та минута падна и победното попадение за домакините. Централният защитник на Локомотив Алекс не увладя добре една топка, Видолов му е открадна, подаде на Саидходжа и той с тейничен удар покрай Колев донесе първата победа за Ботев в дербито от 9 години насам.


Виж коментарите (495)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).