Атанас Курдов: Оставам до зимата, публиката на Ботев е уникална

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (36)
13:13 / 25.08.2010
8951
Най-новото попълнение на Ботев Пловдив Атанас Курдов се съгласи да даде интервю пред Plovdiv24.bg относно трансфера си в "жълто-черния" клуб. Наско, който е роден на 28 септември 1988-а година в Пловдив, има стаж в школата на Левски, от където отиде в Байер Леверкузен. В немския гранд той игра за дублиращия тим и вкара немалко голове. След тежка контузия в коляното обаче Курдов се върна в България и сега ще защитава цветовете на Ботев:

- Наско, сигурно ли е вече оставането ти в Ботев?


- Да, разбрахме се за всичко. Оставам в тима до Нова година. Сега след тежката контузия ми трябват мачове.

- Как се стигна до картотекирането ти в Ботев?


- Търсих си отбор, първоначално исках да се върна в Левски, но оттам не пожелаха да ме вземат, от което останах много учуден. Сега вече това е зад гърба ми - вече съм футболист на Ботев и ще защитавам жълто-черната фланелка.

- Във "В" група се играе доста по-твърд футбол, това не те ли притеснява?


- Вярно е, че се играе по-твърдо. Аз обаче съм свикнал да влизам "с шамарите" и не ми е проблем това. В момента за мен е важно да помогна на отбора да се върне в професионалния футбол и да вкарвам голове за Ботев.

- Как се чувстваш след контузията, която претърпя?


- Добре съм, вече съм напълно възстановен. Чувствам се добре, нямам никакви проблеми с коляното - нито болежки, нито нищо.

- Тренира известно време в тима, изигра и няколко контроли, запознат ли си вече с отбора и съотборниците си?


- Да, в отбора има доста млади момчета като мен. Всички са добри футболисти. Най-вече има добър колектив, което е страшно важно за един отбор. Намирам обстановката за доста приятна, което на мен лично много ще ми помогне.

- Какво сте се разбрали със старши-треньора Марин Бакалов при проявен интерес от друг отбор?

- Аз лично разговарях с господин Бакалов, разбрахме се че няма проблем да остана в отбора. Той каза, че иска поне до Нова година да остана в Ботев, защото ми каза, че е поел ангажимент към другите момчета и се разбрахме, че ще остана твърдо до зимата - да не стане така, че някой отбор ме поиска след няколко мача, аз да съм изиграл 5-6 срещи, докато някой е на пейката заради мен, и изведнъж аз да си тръгна. Не обичам такива работи, разбрали сме се и твърдо оставам до Нова година.

- Беше на последния мач на Ботев с Левски Карлово, какви впечатления имаш от публиката на отбора?


- Публиката няма какво да я коментирам - тя е 12-я играч на отбора. Уникална публика - както Ивелин Попов каза за публиката на Локо Пловдив - "От къде мога да си купя такава публика". И двете агитки са уникални, и това създава уникална атмосфера на стадиона. Радващо за българския футбол е, че хората се връщат по стадионите, както на Левски и ЦСКА, така и на пловдивските стадиони. Не съм вярвал, че отбор от "В" група може да събере толкова хора.

- Какво си пожелаваш за престоя си в Ботев?


- Пожелавам си както аз, така и моите съотборници да нямаме контузии, да бъдем здрави, да играем добре и да постигаме победи и най-вече да постигнем целта си - промоция в "Б" група.


Виж коментарите (36)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).