Мъж наби строител на спортна площадка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
09:37 / 24.08.2010
5981
До бой се стигна вчера на прословутата спортна площадка на ул. "Трети март" в "Кючук Париж". Против строежа на кафене до игрището е внесена протестна подписка от 1000 души, които живеят в четирите съседни блока. Площадката е дадена за 10 години под наем на фирма "Активлайф". С решение на местния парламент договорът е прекратен, но строежът продължава.

Конфликтът ескалира вчера сутринта. Един от протестиращите - Александър Калоферов, е ударил тупаник на работник, след като двамата си разменили остри реплики, разказа Георги Попов от инициативния комитет. На място е била извикана полиция. От една седмица строителите само се размотават и дразнят хората, ако не спрат строежа, ще има побоища, предупреди Георги Попов. Ядосах се, раздразниха ме и си изтървах нервите, обясни агресията си Александър Калоферов. Той твърди, че е ударил строителя "лекичко".

Подготвям заповедта за запечатване на строителния обект, реагира зам.-кметът Александър Долев, след като живеещите до спортната площадка са го уведомили за инцидента. По-късно Долев уточни, че внася сигнал в РДНСК, тъй като в проекта на новата спортна площадка и кафенето имало противоречия със закона.

Собственикът на "Активлайф" Цветан Кацаров сезира на своя ред прокуратурата. Работниците са заплашвани няколко пъти и затова сме предупредили полицията, обясни Кацаров. За заплахите бил съставен протокол. Битият работник сам ще реши какво да прави, но ние няма да спираме строежа, възрази наемателят. Решението на Общинския съвет за прекратяване на договора е обжалвано от областен управител в съда като незаконосъобразно и по тази причина не е влязло в сила, опонира на местната власт наемателят. Вложили сме големи инвестиции и няма да се откажем, подчерта Цветан Кацаров. Той счита, че подписката с 1000 имена на протестиращи срещу строежа е фалшива. 90 процента от хората са били заблудени, че върху игрището ще строим кооперация и триетажен ресторант, което е напълно невярно и свидетелите ще го докажат в съда, подчерта Кацаров. Ще търся правата си по всички възможни начини, декларира той.

Източник: в. "Марица"



Виж коментарите (13)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 6
Днес: 16


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).