Бивш капитан на Ботев подписа с вицешампиона на Австралия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:25 / 04.08.2023
3398
Бившият футболист на Ботев (Пловдив) Самуел Супрайен ще продължи кариерата си в първенството на Австралия. 34-годишният французин ще играе за Мелбърн Сити, където подписва като свободен агент след изтичане на договора му с "канарчетата" това лято.

Мелбърн Сити , който е част от корпорацията "Сити Футбол Груп", завърши редовния сезон в Австралия като победител, но неуспя да стигне до титлата. На Големия финал на плейофите те бяха сразени с 6:1 от Сентръл Коуст Маринърс на стадиона в Сидни.

Предвид климатичните особености на южното полукълбо, роденият на остров Реюнион бивш играч на "канарчетата" ще стартира за новия си отбор през октомври. Иначе Супрайен записа два пълни сезона в Ботев (Пловдив), в които изигра 57 мача и вкара 1 гол. В някои двубои той дори носеше капитанската лента.

Преди да дойде в България той има зад гърба си сезони в клубове като Оксер (Франция), Верона (Италия), Дижон и Рен. В отбора той ще се събере с друг минал през българското първенство легионер, съобщава БТА. Това е някогашният защитник на Левски (Сф) Нуно Рейш.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).