Обсъждат новата емблема на Ботев на 30 юни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (94)
15:33 / 21.06.2010
16820
На събранието на членовете на сдружението ПФК Ботев на 30 юни ще бъде обсъждана смяната на емблемата на клуба, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Целта на тази промяна е, че правата върху досегашната емблема се държат от Димитър Христолов и неговото фалирало акционерно дружество. Оказа се, че логото, което стои върху членските карти и бе анонсирано преди дни е само пробно и временно, за изпълнението на някои актуални проекти на клуба. До 30-и ще бъдат разгледани и обсъдени всички предложени варианти, когато всички фенове, платили членския си внос от 240 лева, ще гласуват за новата емблема.

Вече са поръчани новите екипи на клуба, като титулярните ще са в жълто-черно райе, а резервните в черно, със златист кръст на гърдите. Освен екипи за игра, ще се закупят и тренировъчни екипи, сакове и друга екипировка.

Най-вероятноят старши-треньор на "канарчетата" Марин Бакалов заяви, че до сряда ще е ясна селекцията на тима, а до 1 юли и подготвителните лагери. Тогава ще се представят и хората в структурата на клуба.

Уточнение във връзка с емблемата пък даде юристът Мария Аргилашка. Тя заяви, че по закон клубът се нуждае от нова емблема, която да се различава по няколко параграфа от използваната до сега от дружеството на Христолов. В нея трябва да има нов словен елемент, който до сега бе "ПФК Ботев" и изписване на годината на създаване на тима - 1912, форма на емблемата, която бе щит, а се препоръчва сега да е с друга форма, както и различно оформление на разилчните елементи, като по този начин двете лога да бъдат лесно различими с просто око, за да не могат да бъдат сбъркани.


Виж коментарите (94)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).