Гласуваха близо милион бюджет за Ботев, купуват автобус и нови екипи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (193)
14:00 / 19.06.2010
18298
Близо 1 млн. лева ще бъде бюджетът на Ботев Пловдив за новия сезон 2010/11. Главната цел пред тима за сезона е промоция в "Б" група още от първия сезон. Това бяха основните точки, по които се дискутираше и бяха приети на днешното заседание на членовете на сдружението ПФК Ботев Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Във Военния клуб се събраха около 130 от общо 180 членове на клуба. Повечето от неприсъствалите на сбирката са членове извън Пловдив и от чужбина. На срещата бяха раздадени и новите членски карти, като цялата информация за всеки отделен привърженик, ще се запаметява на специална магнитна лента. Новите карти на феновете ще дават право и да се взема безплатно билет за влизане за мачовете на клуба, но голяма част от привържениците заявиха, че ще си плащат билетите като редови фенове, независимо от тази възможност.

На събранието бе гласуван бюджет от около 950 000 лева приходна част и малко под 900 000 лева разходна част. "За пръв път във футболната история на България феновете гласуват бюджета на футболен тим", коментираха след събранието "жълто-черните" привърженици. Приходите ще идват от членския внос, плащането на билети и спонсори, които обаче не бяха съобщени поради конфиденциалност. Те ще излезнат наяве след като Металик Сопот официално се влее в Ботев и участието на тима във "В" група стане сигурно и по документи.

Част от разходите ще отидат за откриване на официален фен магазин, който ще се намира на входа на стадиона. Там ще има и будки за продаване на ядки, минерална вода и други, като по този начин ще се прекъсне практиката из стадиона по време на мач да обикалят продавачи на семки и напитки. Беше оповестено и сключването на договор с фирмата Errea за екипировка. За около 60 000 лева пък ще бъде закупен и клубен автобус.

Официално бе решено и частната школа "Ботев 2002" да се слее с ПФК Ботев, като по този начин ще се ползва добрата база от терени в Катуница. Почти сигурно е и преминаването на треньорите и децата, които в момента са към Христоловото дружество.

В близкия месец предстоят още две заседания на членовете на сдружението. В края на юни ще бъде променен статута от юридическо лице с нестопанска цел в частна полза в сдружение с нестопанска цел в обществена полза. Това се прави, тъй като за да се извърши поглъщането на Металик в Ботев двете сдружения трябва да бъдат с един статут. На 23 юли Металик ще гласува, че е съгласен да бъде погълнат от Ботев и да продължи участието си от "Б" окръжна група. Ден-два след това ще бъде свикано и събрание на членовете на Ботев, които пък да приемат поглъщането, с което ще наследят и около 30 000 лева задължения на тима от Сопот. След това Металик ще продължи участието си от "Б" окръжна, където ще играе ролята на сателит на "канарчетата", които ще помагат с екипировка, организация, а има вероятност и да се пращат футболисти за обиграване.


Виж коментарите (193)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).