Жан Виденов и редица местни политици откриха стадион в Оризаре

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
15:50 / 10.06.2010
4504
Нов стадион бе открит днес в село Оризаре. Инвеститор в проекта е частен пловдивски колеж.

Футболното игрище е с класически размери 100 х 70 метра, естествена тревна настилка и открита трибуна за 500 зрители. То бе изградено за 10 месеца върху 22,7 дка от общо 55 дка площ, и в него са инвестирани колосалните за подобен проект 3 млн. лева.

Съоръжението е със светлинно табло осветление, което го прави подходящо за провеждане на състезания по всяко време от денонощието.

Непосредствено до стадиона е изградена закрита зала за баскетбол, волейбол, хандбал, тенис, бадминтон и футбол. Тя е с размери 44 х 25 х 16. Оборудвана е с подвижни кошове за различните видове спорт, както и със спортна настилка и уреди.

Върху останалите незаети близо 22,3 дка е предвидено изграждането на басейн, мини голф тренажор и допълнителни тревни площи, обявиха инвеститорите по време на откриването.

Предвид мултифункционалния характер на комплекса, той е подходящ за обособяване на база за спортна стрелба. Това заяви гостът на събитието ген. Нонка Матова. Като представител на Спортната асоциация на МВР и Центъра за бойна подготовка и спорт, тя определи ситуирането на подобна база в комплекса за напълно възможна и логична стъпка.

Освен ген. Матова на официалната церемония присъстваха кметът на Община "Родопи" Йордан Шишков, бившият злополучен министър-председател Жан Виденов, председателите на общинските съвети в "Родопи" и Пловдив - Георги Цанков и Илко Илиев, зам.-кметът по спорт и младежки дейности в Община Пловдив Георги Титюков, кметът на пловдивския Район "Западен" - Здравко Димитров, Христо Бонев, представители на държавни и частни унуверситети и колежи от цялата страна, общински съветници, депутати от различни политически партии, културни и спортни деятели от Пловдив и областта.

За изпълнението в срок и за цялостната организация на проектирането, изграждането и менажирането на спортния комплекс основни заслуги имат супервайзърите Жан Виденов, Спас Гърневски и Анастас Бадев, обясниха инвеститорите.

Проектът е дело на младия проектантски екип на арх. Яна Желязкова, а строително-монтажните работи са изпълнени от пловдивската фирма "Подем" ЕООД .

Общата площ на изградения комплекс е 22 695 кв. м. (22.695 дка), а застроената площ - 1 892 кв. м.



Виж коментарите (7)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).