Тежки машини влизат на Лаута в понеделник, ремонтът върви в срок

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (61)
17:39 / 09.06.2010
9998
Ремонтът на стадион Локомотив Пловдив върви в срок. Първата част от новия бетон на фенската трибуна вече е готов, а кофражът свален, видя репортер на Plovdiv24.bg. Вече са направени няколко нови реда с ширина 80 см, отговарящи на лицензите, но тъй като те стават малко по-високи от останалите, под по-ниските редове ще се изсипе пръст, за да не се хаби излишно бетон.

Тежки машини ще започнат работа по насипа от понеделник. Чак след като тежките машини свършат работа по трибуните ще започне и поставянето на новата, по-висока ограда. С новите насипи пък редовете ще намалеят от 22 на 20. На Лаута коментират, че това няма да промени посещаемостта, тъй като така или иначе най-ниските редове не са използвани, понеже рекламите са пречели да се гледа от ниското. Всъщност капацитетът дори ще се вдигне, тъй като оградата за края на сектора с феновете се мести в посока сектора за гости. Там, където до сега бе оградата, пък ще бъде направен вторият вход. Той ще бъде като тунел, като ще се влиза откъм помощното игрище, познато като "Кошарата" и ще излиза посредата на редовете.

След като бъдат готови новите редове, върху тях ще започне и поставянето на пластмасовите седалки. Те още не са избрани, но ръководството на клуба вече разглежда различни мостри. Най-вероятно основните седалки ще са бели, а част от тях ще са в черно и ще изпишат "Локомотив" по фенския сектор "В".

Малък ремонт, извън този, който се прави за вземането на лиценз за "А" група, се прави и на централната трибуна. Нов вход и стълби към него са направени за боксовата зала, която се намира в централната трибуна. До сега боксьорите влизаха през официалния вход, покрай съблекалните и административните офиси, а сега ще влизат направо в залата, през входа, през който влизат феновете за централната трибуна.


Виж коментарите (61)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).