Левскари скочиха срещу условията за гостуващи фенове на двата стадиона в Пловдив

Автор: Стойчо Генов
Коментари (11)
12:16 / 12.05.2023
9753
Националният клуб на привържениците на Левски София (НКП) използва официалната си страница във Фейсбук, за да излезе с доста гневна позиция. "Сините" фенове се възмущават от лошите условия по родните стадиони, като твърдят, че "са принудени да се чувстват като престъпници, набутани в клетки, кошари и кафези".

Те дават и конкретни примери със стадионите на пловдивските Ботев и Локомотив, където гостуваха през последните седмици.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса официалната позиция на НКП:

Левскари,

Националният клуб на привържениците на "Левски“ обръща внимание на отговорните фактори в българския футбол, държавата и в любимия ни Клуб, а по-конкретно на лицата: Михайлов, Сираков, Боримиров, М. Борисов (като пряк ръководител на последните двама) и вътрешният министър Демерджиев.

Макар и според социологията на мажоритарния собственик да сме под един процент от общия брой привърженици, ние сме тези, които подкрепяме Левски на всяко гостуване и винаги задаваме пулса на трибуните. Ето защо намираме за нужно да обърнем внимание на следното:

Господа, вие гореизброените, не сме сигурни, че сте забелязали какви са условията на част от футболните стадиони в България.

Привържениците на най-популярния клуб в страната са принудени да се чувстват като престъпници, набутани в клетки, кошари и кафези.

Срещу "Ботев“ (Пловдив) бяхме в претъпкан блок, а на разположение имахме химически тоалетни. На новия "Колеж“ пропускателният режим не само не беше на ниво, а под всякаква критика. На стадиона в парк "Лаута“ положението беше сходно, ако не и по-лошо. Пътят до нашите места бе строителна площадка, а след мача газихме в локви и кал. "Клетката“ отново се оказа недостатъчно голяма за най-верните фенове в България.

Трудно е да си представите как се гледа мач в такива условия, които са абсолютно неприемливи за 2023-та година и страна-член на Европейския съюз.

Сега "Левски“ го чака "гостуване“ в Бистрица. Отпуснатите 250 билета са си жива подигравка със "сините“ привърженици. Отново клетка, коридор и условия, каквито няма в цивилизования свят!

Вероятно всеки от вас е казвал много пъти, че "футболът е за хората.“ Очевидно в България с малки изключения не е точно така. Надяваме се занапред на нормално отношение спрямо хората, които подкрепят българския футбол, който със сигурност не е сред най-привлекателните в света. Ако целта е да ни откажете, кажете си, за да ви олекне, но…

Точно ние няма никога да се откажем !


Виж коментарите (11)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 8


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).