Треньорът на Академик: Трябва да се бяга повече и да сме по-агресивни!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:28 / 02.04.2023
1433
Треньор на Академик Пловдив Йордан Янков не бе доволен от играта на отбора през първите 20 минути в двубоя срещу Шумен, спечелен от неговия тим със 79:72.

Ето какво заяви пловдивският специалист след края на мача в зала "Сила":

За пореден мач първите 20 минути ги проспиваме. Всеки път говорим за това на анализите на подготовката преди мачовете. След полувреме започваме да играем коренно различно, подобряваме играта си и последните три мача ги и взимаме. Надявам се когато започнат мачовете с отборите с по-предно класиране да играем от първата секунда сериозен, агресивен баскетбол, за да имаме шансове срещу тези отбори.

Основното беше, че спряхме техния най-добър играч, който в последните мачове правеше по 30 точки и го лимитирахме на 6, което е много позитивно. От тази гледна точка момчетата си свършиха работата. Трябва да се бяга повече и да сме по-агресивни.

Надявам се да сме по-спокойни в двубоя срещу Рилски спортист. Почти сигурно сме си гарантирали място в плейофите и от сега нататък започваме да се готвим за тях, защото ще е много трудно да станем седми – почти невъзможно. Този мач ще е и подготовка за първия мач от плейофите, защото е доста вероятно да играем именно срещу Рилски спортист в тях.

Ето какво каза и баскетболистът на Академик Пловдив Томислав Минков:

За съжаление, отново не успяхме да влезем добре през първото полувреме. Шумен имаха много повече агресия от нас, взимаха ни борбите. Второто полувреме променихме това и започнахме да играем по-бързо и с повече агресия. Вкарахме много лесни точки в транзиция и това ни донесе победата. Предстоят ни още мачове и в тях ще се опитаме да спечелим, защото ако можем да гоним седмото място, ще го направим.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 24
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).