Илиян Филипов: Без банкова гаранция от общината няма да подпиша анекса към договора

Автор: Стойчо Генов
Коментари (11)
14:50 / 06.03.2023
6560
Строителят на стадион "Христо Ботев" Илиян Филипов изрази увереност, че съоръжението ще получи навреме Акт 16 и лиценз за мачове от Първа лига до средата на април, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Бизнесменът бе категоричен, че Ботев ще може да приеме Левски на 29 април, когато се очаква да бъде насрочено шампионатното дерби.

Ето какво заяви Филипов на съвместната пресконференция с ръководството на ПФК Ботев:

С тези декларацийки и с това разговаряне през медиите станахме за смях на цялата държава. Ние работим по цялостно завършване на 4 трибуни с 4 покрити козирки. Докато не получа възлагателно писмо от общината с анекс, аз не мога да поръчам металната конструкцията. Без да имам банкова гаранция от общината, аз в никакъв случай няма да подпиша този анекс. Всички видяхме какво стана с пробива под Водната палата. Каква е гаранцията, че това няма да се повтори и със стадиона? Да не стане пак така, че Филипов лъже. На 7 ноември 2022 година получихме пълните проекти за стадиона.

Аз не вадя Акт 15 и Акт 16. Има си комисия и надзор за това. Уверили са ме, че в рамките на 3-4 дни след приключване на всички СМР-та този доклад ще се внесе. Надявам се до 10-ия ден да има комисия. Ако всичко е наред, ще имаме близо 14 дни, през които да си подготвим съоръжението за първия мач, който се пада около 29 април.

За мача с Левски ще бъдат отворени 4 трибуни с 18 000 места.

Не нарушавам закона със сегашната работа, защото имам строително разрешение. Единственият риск, който съм поел, е, че сега давам от джоба си тези 5,3 милиона лева.

Гледайте в прикаченото видео цялата пресконференция от "Коматево"!



Виж коментарите (11)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).