Марин Бакалов е новият председател на УС на ПФК "Ботев"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (112)
13:14 / 24.04.2010
18051
Марин Бакалов единодушно бе избран за председател на Управителния съвет на ПФК "Ботев" Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Легендата на "канарчетата" заема единствения ръководен пост в сдружението. Това стана на заседание на избрания малко по-рано управителен съвет в Новотела.

Сдружението с нестопанска цел "Ботев" Пловдив, създадено през 1990-а година е наследник на автентичния клуб. На заседанието на членовете на сдружението малко по-рано сутринта бе освободен досегашния председател Димитър Христолов с единодушие. Бяха приети нови 10 члена на сдружението, които по-късно влезнаха и в УС.

Управителния съвет на сдружението е съставен от 4-ма бизнесмени, 4-ма общественици, 4 легенди на клуба и 4-ма представители на феновете на Ботев. В УС попадат Ангел Палийски, Христо Андреев, Тодор Коев и Андрей Павлов от бизнесмените; доц. Божидар Хаджиев, Едуард Сарафян, Радослав Кошински и Ангел Ванчев от обществениците; Марин Бакалов, Димитър Младенов, Иван Глухчев и Запрян Раков от легендите, както и председателят на фенклуба - Божидар Божилов, Васко Нанов, Крум Хаджиев и Николай от феновете.

Сега сдружението ще чака решение от съда и се надяват всичко да приключи бързо, без обжалвания. Адвокати, свързани с действията около възраждането на Ботев, увериха, че всичко от законова гледна точка е напълно изрядно. Следващата стъпка след съдебната регистрация е вземането на лиценз за професионален футбол, като ще се търси и съдействие от БФС. Макар и не заявени официално, надеждите на всички са тимът да започне участие от "Б" група, за да може да се върне и да отбележи 100-годишнината си в елитната "А" група.

Тепърва ще се търси бюджет и допълнителни финанси, като за момента са осигурено около 900 000 лева от планиран бюджет от 1 500 000 лева. По думите на членовете на сдружението, това е напълно достатъчен бюджет за борба за влизане в "А" група.

На заседанието, което се проведе в Новотела присъстваха доста фенове, които чакаха дълго във фоайетата за информация. След края на заседанието на УС, което бе затворено за журналисти, гости и фенове, всички бяха поканени в залата на чаша шампанско и за обща снимка.


Виж коментарите (112)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).