БСП, ДСБ и Атака саботираха развитието на спорта в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (78)
17:35 / 15.04.2010
14947
Пловдив се размина с уникалната възможност да се сдобие с 16 модерни спортни площадки, предимно футболни игрища с изкуствена трева, тенис кортове, волейболни и баскетболни игрища.

Plovdiv24.bg вече публикува статия за намерението на Общината да с помощта на частни инвеститори да възроди 16 изоставени спортни обекта.

В продължение на няколко месеца заместник-кметът по младежта и спорта Георги Титюков и специално създадени за целта комисии събираха и оценяваха офертите за всяка от спортните площадки.

На общинската сесия днес предложението за 16-те площадки влезе на гласуване и трябваше да събере подкрепа на 26 общински съветници, за да бъде прието. Липсата от залата на няколко общински съветници и гласуването Против и Въздържал се реално представляваха отрицателен вот за предложението.

Възможността за възраждане на 16 спортни обекта събра едва 23 гласа "За", против гласуваха съветници от ДСБ и БСП, не малка част от групата на Атака липсваше от залата, като по този начин реално също гласува против. Изключително остро срещу предложението се изказа Даниела Желязкова от ДСБ, но доводите й бяха неадекватни и реално необосновани. Прославилият Пловдив по цял свят с лош имидж за общинския ни съвет, а и за града Димитър Керин отсъстваше от залата, като вместо да си върши задълженията за които му се плаща от джоба на пловдивчани, реши отново да сърфира из интернет, за което в Plovdiv24.bg има доказателства. По този начин Керин лиши децата на Пловдив от възможността да спортуват, може би с надеждата да пораснат и добият подобна на неговата овална форма със значително наднормено тегло.

На фона на рушащите се в града стадиони и зали, възраждането и модернизирането на 16 спортни площадки из целия град щеше да е лъч светлина за спортуващите в града.

В Plovdiv24.bg не подкрепяме пряката политическа агитация, но това са партиите, които с днешното си действие или бездействие, саботираха спорта в Пловдив и на които спортуващите пловдивчани трябва да са "благодарни" за това, че остават без достатъчно места за спортуване, както и за запазването на високите цени за наем на спортни игрища в нашия град: БСП, ДСБ и Атака.

Така Пловдив загуби възможността за развитие на спорта сред младите, за по-ниски цени на наем, за безплатен достъп за деца и младежи до модерни спортни площадки, за редовни състезания и турнири. На този етап няма индикации, че се предвижда повторно гласуване на това предложение.



Виж коментарите (78)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).