Ботевисти: Да почетем Христо Ботев в Калофер, дрескод жълто и черно!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:29 / 07.12.2022
2098
Фенове на Ботев Пловдив ще спазят традицията и ще участват в честванията на 175-годишнината от рождението на поета и революционер Христо Ботев. това ще стане на 6 февруари 2023 година в Калофер, съобщи Фондация "Жълто и Черно".

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса официалната информация на ботевистите:

Имаме удоволствието да съобщим на жълто-черната общественост, че нашата инициатива получи подкрепата както на организираните привърженици на "Ботев“ Клуб на привържениците на Ботев Пловдив, така и на знакови за Пловдив и клуба образователни институции.

На 6 януари в Калофер ще почетем Христо Ботев заедно с изявени ученици, учители и директори от две емблематични пловдивски гимназии: Гимназията с хуманитарен профил "Св.св.Кирил и Методий“ и Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване "Христо Ботев“.

Към тях ще се присъединят и студенти от различни специалности в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“ както и всички граждани, имащи времето и желанието да се включат в честването.

След официалната церемония на площада в Калофер, последвана от поднасянето на венци и цветя пред паметника на революционера, ботевистите ще имат възможността да разгледат родната къща на Ботев в едноименния комплекс, както и да посетят намиращата се там музейна експозиция.

Финален акорд на честванията за 175 години от рождението на Ботев ще бъде даден в Пловдив, когато всички автобуси ще пристигнат на базата на футболния клуб в квартал Коматево, където ще бъдат положени венци и цветя пред клубния паметник.

Знаковата за всички ботевисти скулптура на Васил Вичев е създадена с усилията и средствата на някогашните клубни дейци и членове, като същата е и първият български паметник, изграден след Освобождението в Пловдив.

Екскурзията е на цена от 12 лева, като за представителите на пловдивските гимназии организаторите от "Фондация Жълто и Черно“ са осигурили безплатен превоз. Всички останали ще имат възможността да се запишат за екскурзията чрез "Клуб на привържениците на Ботев Пловдив“ в магазина на ул. "Нестор Иванов“ №1“.

Дата: 6 януари 2023 година Място: Калофер Дрескод: Жълто и Черно

Забележка: Точните час и място за тръгване към Калофер ще бъдат оповестени на по-късен етап.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).