Стотици фенове на Ботев приветстваха обновения паметник

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (100)
19:37 / 12.03.2010
19237
Стотици фенове на футболния "Ботев" Пловдив изпълниха паркинга и пространството пред централния вход на стадиона за да приветстват обновеният паметник на великия български революционер Христо Ботев. Бюстът на патрона на футболния клуб бе изчистен с пароструйки и приведен в оригиналния си вид от преди повече от 80 години. Добавена е и нова плоча с пасаж от писмото на Ботев до Тодор Пеев. Всички средства за обновяването на събрани от фенове.

Откриването на обновения паметник бе по случай честването на 98 години от основаването на клуба. Пред тълпата няколко думи каза заместник кметът на Пловдив Георги Титюков. Васил Киризиев от фенклуба прочете поздравително писмо от министър-председателя Бойко Борисов. Такива писма пратиха още от Пирин и Спартак Варна. Новата плоча бе открита от Титюков и Ясен Петков от фенклуба, който също каза няколко думи пред множеството. Един от легендарните футболисти на "канарчетата" Трифон Пачев също говори пред привържениците. Всички споделиха надеждите си в съвсем скоро време Ботев отново да бъде сред елитните тимове в България.

Венци и цветя пред паметника бяха положени от фенклуба, от легендите, от Детско-юношеската школа и от фенове. След приключване на церемонията имаше и пиротехническа програма с фойерверки и факли. Откриването на обновения паметник бе излъчено директно в Plovdiv24.bg. Част от прякото излъчване на събитието можете да видите във видео-материала към новината.


Виж коментарите (100)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).