Изключително радостна новина за българския спорт дойде от Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:53 / 28.11.2022
2020
За първи път България класира 5 таекуондисти за Европейските олимпийски игри през 2023 година, които ще се проведат в Полша. Тази новина съобщи председателят на БФТ Слави Бинев на откриването на "Пловдив Оупън".

Над 600 състезатели събра надпреварата по таекуондо "Пловдив Оупън", която се провежда в града под тепетата. Председателят на Комисията по спорта към Парламента Халил Летифов откри официално състезанието, което се проведе в зала "Сила".

На откриването присъства председателят на БФТ Слави Бинев, организаторът на "Пловдив Оупън" Димитър Тончев, бившият министър на спорта Валентин Заеков, както и Петър Палазов, който е зам. председател на родната федерация. След обръщение към всички състезатели, треньори и родители, Слави Бинев съобщи и новината, че за първи път България класира 5 състезатели по ранкинг на Младежките олимпийски игри, които ще се проведат в Полша следващата година.

Страната ни има шанс да класира още няколко представители, след квалификации, които ще се проведат в Италия. Заслуга за това има и Калоян Бинев, който въпреки тежката травма, вчера спечели бронзов медал на силния турнир Париж Оупън, от където Кало натрупа още точки.

"За мен е огромна чест да открия турнира "Пловдив оупън". Това е един прекрасен спорт, виждам прекрасни условия, за което искам да благодаря на организаторите. Също така трябва да благодарим и на треньорите, на състезателите, на родителите и на съдиите, без които, този спорт няма как да съществува. Бъдете горди с това, което правите в тези трудни времена. Бъдете сигурни, че вие може да бъдете пример за политиците, ако те не могат да бъдат пример за вас", каза Халил Летифов пред присъстващите в залата.

"Много се радвам, че днес тук сред нас е Председателят на комисията по спорта към Народното събрание. Не защото сме приятели и колеги, а защото г-н Летифов е човекът, който наистина желае да помогне на спорта. Със своето поведение и със своя ангажимент, и с фактът, че той е тук, показва неговата обич към това, което ние правим", сподели Слави Бинев.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).