Първи "Тепе mini" велошампионат ще се проведе в неделя

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:20 / 05.03.2010
1337
Първият от трите шампионатни кръга по планинско колоездене в атрактивната дисциплина "Спускане" за младежи от 10 до 18 г. ще се проведе в неделя на Младежкия хълм. Организатори са Велоклуб "Крива спица". Проектът се реализира с помощта на община Пловдив, а основното финансиране е по програма "Пловдив за младите". Осигурени са и допълнителни средства за награден фонд в размер на 3000лв. Записването става с пререгистрация на сайта на шампионата (http://minidh.kriva.org). Състезанието не е за начинаещи, нужни са планински велосипеди с 2 работещи спирачки, уточниха организаторите.

В неделя в Пловдив ще пристигнат деца от цяла България - от столицата, Варна, Бургас и Габрово. Първото по рода си мини даунхил състезание ще продължи и на 28-ми март, както и на 18-и април. Спускането е атрактивен спорт и предизвиква тръпка, ценното е, че в този случай не е решителна физическата подготовка, както е при други спортове. Целта е да направим шоу с диджей и много адреналин, а не обикновено състезание, казват момчетата от клуб "Крива спица".


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).