Официално: БК Локомотив Пловдив бе приет за нов член на федерацията

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
15:43 / 30.09.2022
1782
Възроденият мъжки баскетболен клуб Локомотив Пловдив официално бе приет днес за нов член на Българската федерация по баскетбол. Това стана по време на редовно заседание на Управителният съвет. Членовете УС единодушно гласуваха промени в нормативните документи на НБЛ и утвърдиха календара за новия сезон 2022/2023.

Освен Локомотив Пловдив, още 5 нови клуба бяха приети в редиците на федерацията.

Пълният списък е: "Сдружение Баскетболен клуб Титан Пропъртис"  с председател Мартин Цветанов; "Баскетболен клуб Левски София 2022“ с председател Даниел Запрянов; Баскетболен клуб "Раковски“ с председател Милен Иванчев; "Баскетболен клуб - село Рогош“ с председтел Владислав Богунски; "Баскетболен клуб Локомотив Пловдив“ с председател Виктор Владов; Баскетболен клуб "Спартак Сандански 2022“ с председател Йордан Терзиев.

Без възражение бяха гласувани и промени в Правилата за ДП на ББЛ. Според тях:

В тимовия лист на отбор на БК участник в първенството на ББЛ, е допустимо да се вписват и състезатели, които са редовно картотекирани и в друг отбор на клуба, но при следните условия:

До 3-ма състезатели на клуба без ограничение във възрастта, картотекирани в други негови отбори;

За състезатели родени през 2001 година или след това няма ограничение.

Състезатели родени по време или след 2004 година, които са картотекирани в ДП за подрастващи в клуб, който има отбор в ББЛ. Картотекирането се финализира след представяне на подписана Декларация по образец от клуба държащ правата на състезателя, от която е видно, че клуба няма да ползва състезателя в отбора си в ББЛ до края на текущия сезон.

БК може да картотекира в свои отбори в ББЛ собствени състезатели състезаващи се в НБЛ само при условие, че са родени през 2001 годината или след това.

Състезатели участвали в текущия сезон на НБЛ или такива, които са се състезавали извън България с издаване на LOC, нямат право да бъдат картотекирани в отбори участващи в ББЛ Б група, освен ако не са родени през 2004 година или след това.“


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 18


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).