Гришо почна с лекота на US Open, дано да продължи в същия дух

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:28 / 30.08.2022
1388
Григор Димитров се класира с лекота за втория кръг на Откритото първенство по тенис на САЩ - US Open. Най-добрият български тенисист е поставен под номер 17 в основната схема и победи с 6:3, 6:2, 6:2 представителя на домакините Стийв Джонсън. Срещата продължи едва 95 минути.

Двамата бяха съперници и в първия кръг на "Уимбълдън", когато българинът се отказа във втория сет заради контузия. Димитров и Джонсън имат вече девет мача един срещу друг, като балансът е 6:3 победи в полза на хасковлията.

Във втория кръг Григор ще срещне американеца Брендън Накашима или Павел Котов от Русия, а в третия кръг е възможен мач с италианеца Яник Синер. В четвъртината от жребия, в която е Григор Димитров, са още полякът Хуберт Хуркач (номер 8) и испанецът Карлос Алкарас (номер 3).

Този път Гришо сервира изключително силно срещу Джонсън и не допусна нито една точка за пробив. Освен това той направи един пробив в първия сет и по два във втората и третата част.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).