Потвърдено пред Plovdiv24.bg: Нередности със седалките за "Колежа"! Ето какво следва!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (6)
11:44 / 18.05.2022
6168
Двете фирми, които участват в обществената поръчка за доставка и монтаж на седалки за стадион "Христо Ботев", имат нередности по документацията. Това обяви ексклузивно пред Plovdiv24.bg Тодор Тодоров, който е директор на Дирекция "Обществени поръчки". Той уточни, че кандидатите ще имат срок от 5 работни дни, за да отстранят проблемите.

Ако това обаче не стане, ще се наложи Община Пловдив да прекрати поръчката и да пусне нова. Стигне ли се до този вариант, седалките за стадиона могат да се очакват най-рано в средата на месец септември, провери Plovdiv24.bg.

Припомняме на читателите си, че нашата медия още в началото на май информира, че подадените оферти не отговарят на условията на поръчката.

"Първата стъпка бе разглеждане на документите по допустимост. Ние имаме 2 оферти. И двете фирми имат някакви нередовности, но те имат право да си ги отстранят в рамките на 5 работни дни. Затова днес ще им бъде пратен Протокол 1 относно тези нередовности. Ако успеят да си отстранят проблемите, при този вариант се минава към разглеждане на мострите. Комисията ще се събере на 27 май и тогава ще се види реално каква е ситуацията с двете фирми", заяви пред Plovdiv24.bg Тодор Тодоров.

Ето какво още каза той пред нашата медия относно седалките за стадион "Христо Ботев":

Последната стъпка е отваряне на ценовите оферти. Но ако нередностите не бъдат отстранени, тогава вече се отива към прекратяване на поръчката и пускане на нова.

Аз имам пълномощно от кмета на Пловдив и съм възложител, т.е. имам право да разписвам договора. Реалността изисква аз да не влизам в комисията, а да назнача други хора, които да вземат решение и да подпишат доклада. Примерно: "Предлагаме тази или тази фирма да се отстрани, тази да е победител или предлагаме прекратяване на поръчката“.

Ако се стигне до прекратяване на поръчката, тогава се изчакват 10 дни, в които евентуално някоя от фирмите има право да обжалва решението.

Чисто хипопетично, до края на юни е възможно да бъде пусната нова поръчка за седалките. Мен лично ме притесняват галопиращите нагоре цени на материалите. Всичко се оскъпява, колкото повече време минава.


Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 20


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).