Възродиха мъжкия баскетбол в Локомотив Пловдив! Тимът започва новия сезон от "А" група

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
15:31 / 16.05.2022
5277
Локомотив Пловдив отново ще има мъжки баскетболен отбор, научи Plovdiv24.bg. Тимът ще играе през новия сезон във второто ниво на родния баскетбол - "А" група - Юг. Новината потвърдиха официално от Българската баскетболна лига, която администрира шампионата.

"Лавина от заявки! След като доказаните в ББЛ клубове Балкан Ботевград и Спортист 1959 заявиха участие, в Юг изненадващо влиза отбор с претенции за възстановяване на баскетболния Локомотив Пловдив! Скоро картата на цяла България ще бъде покрита", съобщиха от ББЛ. До момента градовете с отбори в ББЛ вече са 24, уточниха още от лигата.

В момента все още тече подаването на заявките за участие в ББЛ, сезон 2022/ 2023. Крайният срок изтича на 31 май.

Досега заявки за участие в "А" група - Юг са подали Академик Пловдив, Локомотив Пловдив, Асеновец (Асеновград), Хасково, Олимпия (Ямбол), Раковски, както и тимовете на "Пловдив Мамбас", "Вихър", "Кралете на долината", "3.6.9", провери още Plovdiv24.bg.

Играещ президент на новия баскетболен клуб Локомотив Пловдив ще е Виктор Владов.

"Още от дете симпатизирам на Локомотив и неговите фенове. Също така в исторически план Локомотив е имал баскетболен отбор и смятам, че един от най-големите клубове в България заслужава да има баскетболен отбор. Потенциалът на клуба и града са големи. Локомотив има най-голямата фенска маса в Пловдив и ще бъдем изключително щастливи, ако успеем да задоволим интереса на феновете и те започнат да идват да ни подкрепят в залата", заяви пред Sportal.bg Виктор Владов.

"Нашият проект е създаден, за да дава шанс на млади таланти, които не могат да пробият в клубовете в София, които в комбинация с някои по-опитни състезатели се надяваме до 2-3 години да се превърнем сред водещите отбори в българския баскетбол. Също така имаме идея да създадем и собствена школа. Основната цел на Локомотив е да се завърне в елита на България за първи път от 1964 година", допълни още той.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).