Марица изигра най-слабия си мач, до края на сезона все повече ще разчита на младоци

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
11:54 / 22.04.2022
1869
Отборът на Марица изигра най-слабия си мач от началото на сезона. Жълто-сините загубиха от застрашения от изпадане Септември (Симитли) с 1:2 в двубой от 33-ия кръг на Втора лига, който се игра на стадиона в квартал "Кършияка".

Наставникът на маричани Николай Димитров даде шанс за изява на почти всички по-млади футболисти от тима - Георги Иванов, Йордан Пейчинов, Димитър Аврамов, Мартин Лазов, Христиан Димитров, Милен Танчев и Теодор Фърков, като някои от тях започнаха като титуляри.

Друг от младите футболисти – Александър Праматаров, продъжава да лекува контузия и не бе в групата за мача.

В 23-ата минута вратарят на гостите Антонио Моси получи червен картон за игра с ръка извън наказателното поле. Това наложи влизането на терена на бившия страж на Ботев (Пд) Филип Димитров.

Въпреки намаления си състав Септември откри резултата в в 53-ата минута чрез Кристиян Михайлов, като при ситуацията останаха съмнения за засада.

Мариян Тонев бе изведен сам срещу вратаря и изравни в 64-ата минута със своя гол №18 във Втора лига.

Десет минути преди края Наджиб Шибу достигна до една топка до гредата и успя да преодолее вратаря Илия Николов, фиксирайки окончателното 1:2. Марица също завърши мача с 10 човека, но причината бе контузия на Симеон Вешев, след като позволените смени вече бяха извършени.

Пловдивчани останаха на 9-ото място в класирането с 46 точки.

До края на сезона в състава на Марица ще бъдат включвани все по-често младите футболисти, като целта е те да трупат опит за следващия сезон, обясниха от пресслужбата на "жълто-сините".

Марица игра в състав:

Илия Николов, Мартин Газиев (Георги Иванов ), Йордан Пейчинов, Димитър Аврамов (Мартин Лазов), Симеон Вешев, Милен Танчев, Веселин Марчев (Христиан Димитров), Станислав Маламов, Теодор Фърков, Валери Домовчийски (Янко Ангелов), Петър Атанасов (Мариян Тонев).


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).