Боруков и Карагарен се отпушиха в мач с два червени картона, Локо запази шанс за Топ 6

Автор: Стойчо Генов
Коментари (25)
16:56 / 13.03.2022
6246
Локомотив (Пловдив) се върна на победния ход и запази теоретични шансове за попадане в първата шестица на първенството, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това стана факт, след като вицешампионите надиграха Берое (Стара Загора) с 2:0 регионалното дерби от 23-ия кръг на Първа лига, което се игра на стадиона в "Лаута".

Преслав Боруков (82) вкара първото си попадение с екипа на Локомотив, а другия гол бе дело на Бирсент Карагарен (90+2). Двата отбора завършиха срещата в намален състав, след като от игра бяха изгонени Симеон Мечев (44) и Венсан Марсел (60).

По този начин възпитаниците на Александър Тунчев вече е с актив от 31 точки на 7-о място във временното класиране. До края на редовния сезон Локо гостува на Арда и ЦСКА 1948 и приема на "Лаута" ЦСКА-София. 

Черно-белите нямаха много положения през първата част, като всичко по-интересно в нея се случи през последните 5 минути. Бирсент Карагарен премина покрай четирима бранители на Берое и опита шут близо до аутлинията, но в аут.

Александър Василев пък пробва изстрел с левия крак, при който топката тупна коварно пред вратаря Генадий Ганев и го затрудни, но той все пак изби в корнер.

Малко преди почивката Симеон Мечев посегна с крак и закачи Парвиз Умарбаев пред наказателното поле, заради което получи втори жълт картон и напусна терена.

В 60-ата минута реферът Георги Давидов възстанови численото равенство на терена, след като изгони Венсан Марсел от домакините за нарушение срещу Алиун Фал. Първоначално съдията вдигна само жълт картон на халфа, но след преразглеждане на VAR коригира решението си.

Резултатът бе открит в 82-ата минута след статично положение за Локомотив. Парвиз Умарбаев центрира от фаул в наказателното поле, където Преслав Боруков засече с глава за 1:0. Това бе първи гол за нападателя с черно-белия екип.

В добавеното време Петър Витанов бе изведен от Александър Василев до аутлинията и центрира на далечна греда. Там Бирсент Карагарен засече с крак за 2:0. Това бе негов първи гол за сезона, а освен това юношата на Локомотив не се беше разписвал повече от една година.

Локо игра в състав:

Лукас Рейдър, Йосип ТомашевичМилош ПетровичРайън Бидунга, Емил Янчев (68- Петър Витанов), Парвиз Умарбаев, Александър ВасилевБирсент Карагарен, Венсан Марсел, Димитър Илиев (90+4 - Ивайло Димитров), Преслав Боруков (87- Христо Иванов).



Виж коментарите (25)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).