ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Проф. Кантарджиев: Бях в центъра на огъня
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:00 / 11.03.2022Коментари (0)6225
©
Този сезон на "България търси талант" поднесе голяма изненада, защото към звездното жури се присъедини не кой да е, а проф. Тодор Кантарджиев. И ако в началото е имало някой по-скептично настроен пред малкия екран относно неговата роля в екипа, след няколко издания на формата, вече е ясно, че той пасва идеално.

Проф. Тодор Кантарджиев е човекът, който внесе спокойствие и разреждаше, доколкото е възможно, напрежението, още в първите месеци на пандемията. Дори успяваше да усмихне мнозина пред малките екрани, въпреки динамичното развитие на опасния вирус.

Прави го и сега, но вече с далеч по-отпусната душа, вдъхновен от видяното от талантите на сцената на "България търси талант".

Ето какво казва той в интервю за "Блиц".

- Проф. Кантарджиев, ето, че вече направихте първите си стъпки в шоубизнеса! Каква е емоцията да сте част от журито в "България търси талант“?

- Това е едно разнообразие за мен. За първи път се запознавам с такива хора и мога да ви кажа, че направо заживях в един друг свят, в колектив с хора, които до момента съм гледал само в театри, филми и от малкия екран. А сега общуването с тях ми е много интересно.

Голямото разнообразие при кандидатите, които се явяват в предаването, също е сериозно предизвикателство, защото ние, като жури, трябва да направим така, че в следващите кръгове да стигнат наистина достойни кандидати, тъй като между много добрите изпълнения имаше и такива, които не бяха за голямата сцена.

- Вие сте душата на компанията в журито и това не е само мое мнение. Стремите ли се умишлено да сте по-забавен, по-разчупен в поведението или това ви идва по естествен начин?

- О, не знам дали съм душата на компанията. Не мисля, макар да ми е много интересно да съм част от формата. Стремя се, когато контактувам със зрителя, той да научава нещо интересно, а не само да му е забавно.

Всъщност с поведението си в масмедиите, винаги съм искал да кажа нещо, което би предизвикало нормалния човек да си каже: "иии, как не съм го знаел“ или "еййй, това го чувам за първи път“. Старая се да се държа така, че човек да има какво да научи, да му бъде интересно.

- Преди две години, когато пандемията стана факт, вие бяхте човекът, който съумя по много човешки начин и не стресиращо да поднася иначе много стресираща информация на хората… Вярвам, че не ви е било никак лесно?!

- Така е, но това, според мен, е най-важното. Когато говориш сериозни и опасни неща, не трябва да допускаш дългата сянка на незнанието и недоверието да стане център, защото тази сянка се нарича страх в обществото. Това не трябва да се допуска! Трябва да се казват така нещата, че да стигнат адекватно до добронамерения човек.

Въпреки че в нашето общество, особено с политически създадените настроения към корона вируса, ситуацията бе такава, че ние трябваше да бъдем много, много внимателни.

Още на 26 февруари 2020 г., когато ме назначиха в щаба, знаех, че нещата ще бъдат много трудни. Мислех, че в следващите месеци, а то се оказаха години, ситуацията няма да бъде никак добра. Но мисля, че си свършихме работата тогава, когато тя трябваше да бъде свършена.

- Към днешна дата Ковид-19 продължава да съществува, но говоренето за него намаля осезаемо и вече не е онзи фокус. Център сега са военните действия в Украйна… Но как преценявате вие тази ситуация и развоя й, предвид че сте били в центъра на огъня, както се казва?

- Да, действително бях в центъра на огъня, добро сравнение. Ковид пандемията доста промени пластовете и настроенията в нашето общество. Отношението към мерките и към научно доказаните факти, беше на приливи и на отливи.

При всяко намаляване на броя на случаите, бяхме критикувани за мерките, но при всяко увеличаване на броя на смъртните случаи, а и на заболелите – когато нещата стигнаха до всяко едно семейство, до ситуация, в която в България да няма човек, чийто близък роднина или приятел, си е отишъл от този вирус, вече мисля, че отношението стана по-трезво.

- Предполагам, че го казвате и от първо лице единствено число, защото освен специалист, на първо място сте човек? Вероятно и много ви е коствало всичко това, през което минахте заради пандемията…

- О, разбира се. Коства много – и вътрешно напрежение, и притеснения. Все пак, хора сме. Но когато ситуацията е отговорна, трябва да бъде посрещана от отговорни хора. Учудващо е как нашето общество масово не цени хората, които наистина са отговорни и загрижени за здравето.


Още по темата: общо новини по темата: 3974
16.12.2022 »
30.09.2022 »
24.09.2022 »
21.09.2022 »
18.07.2022 »
16.07.2022 »
предишна страница [ 1/663 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: