ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Кали се отказа от чалгата, захваща се с доста смело начинание
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:43 / 08.03.2022Коментари (0)15197
©
След повече от 20 години успешна кариера в поп-фолка, едно от емблематичните му имена взе решение да се раздели с него! В последната половин година, Кали се отказа от всякакви изяви и доходоносни ангажименти и заедно с група изявени музиканти създаде “КАЛИГРАФ“.

Какво е КАЛИГРАФ? 12 музиканти, 9 инструмента, 1 зала, над 150 часа на подготовка и репетиции и огромно количество творческа енергия, за да се роди един музикален проект без аналог, в стил без аналог у нас!

Създателите му го определят като Болкан Латин Джаз, а самата Кали споделя: "Създаваме нещо уникално, защото не имитираме и не подражаваме на никого. Внасяме стилово разнообразие, което носи отпечатъка от дългогодишния опит на всеки един от нас. Да намеря съмишленици беше най-трудната част! От там на сетне всичко тръгна по вода. Вярват в мен, защото са водени от същата страст, която води и мен - музиката, която извира от душата! Знам, че публиката ще усети енергията, която влагаме в това, която правим.“

Проектът включва 15 авторски композиции на основата на етно-латино-джаз музиката. Това са вече издавани през годините песни от репертоара на Кали, но с напълно нови аранжименти, дело на музикантите от група БМХ, във вече споменатия стил.

Претворени до неузнаваемост, по калиграфски изпипани и усъвършенствани в месеци репетиции. Крайният резултат е абсолютно неочакван и невероятен, присъствалите на репетициите са изумени. Музикантите, които Кали събира около себе си са хора, които не се ограничават в конкретни стилове и не са водени от предразсъдъци. Всички са с музикално образование и с дългогодишен опит на концертна сцена.

Работили са със знаменитости, направили българската музика достъпна в целия свят! Сред тях са: китаристът Ники Антов, който дълги години свири в оркестъра на българското радио, както и на много индивидуални концерти с покойната Ваня Костова, и още много други джаз проекти: тромпетистът Сандо Сандов - дългогодишни концертни изяви с група "Уикеда" и още други етно-джаз проекти; пианистът Виктор Николов, с много изяви в областта на джаза и класическата музика, предимно в чужбина; барабанистът Евелин Методиев, участвал в десетки концерти с музиканти като Теодосий Спасов, Ибряма, Атешхан Теофиков, Васил Пармаков и др.

Проектът може да се нарече и международен, най-малкото заради участието на перуанец и ирландец в него. А също и заради амбицията на Кали по-натам да излязат и извън България. Изборът на Кали да върне джаз елементите в музиката си съвсем не е случаен.

Галина Иванова започва кариерата си на 15, когато неочаквано се оказва, че трябва да замести певица, която не се явила за участие на сватбено тържество. Оркестрантите са запленени от гласа й и я канят да стане тяхна вокалистка. 18-годишна приема ангажимент за работа във Виена, където прекарва периода 1993 – 1994 г. Кали смята, че за тази година и половина се е изградила като певица.

Има изява по националната телевизия ORF2. В австрийската столица се научава да свири на китара и баглама и посещава уроци по джазпеене при композитора Александър Пантеловски. Кали е работила за доста музикални компании. Първите албуми от 1998 година са записани от "БМК“, има издаден албум от 2002 година със "Съни мюзик“, в периода 2004 до 2008 година с "Ара Мюзик“, а след това и с "Пайнер“ до 2020 година, когато напуска музикалната компания.

Характерна и уникална не само като глас, но и като присъствие и имидж, звездата на поп-фолка решава радикално да смени посоката. Тази идеята се ражда още преди 2 години, но няма общо с пандемията.

"Винаги съм искала да пея с бенд зад гърба си, но клубовете, в които работех, предпочитат дискотечен саунд, който е трудно постижим за жива банда. Аз съм от хората, които следват мечтите си докрай. Предпочитам акустичния саунд пред програмирания. Крайната цел е музиката да ми носи наслада и удоволствие и ето го резултата - Калиграф!“- разказва самата Кали.

На феновете си тя иска да каже следното: "Не се разграничавам от досегашната си кариера. Просто продължавам в друга посока! Надявам се, че ще ме последвате и ще бъдем заедно в това ново музикално начинание и ще сте мой коректив! Аз се вслушвам във феновете си. В края на краищата правя музика, за да я споделя с всички, които искат да я чуят!“.

1 април е датата, на която публиката за първи път ще се срещне с Новата Кали. Мястото е клубът, известен с най-добрия звук в София - Мюзик Джам. Освен различно, Калиграф е и едно доста смело начинание! "Кой се осмелява в днешно време да събере на сцената 12 музиканти и певци ? Кой би инвестирал в нещо абсолютно непознато и неочаквано? Кой би си тръгнал от гилдия с толкова ангажименти и би поел този риск единствено в името на музиката? Ние!“ - обявява Кали и кани феновете на музиката на едно събитие, което ще даде храна за всички сетива. Освен на музиката, гостите на Калиграф ще се насладят на подбрани напитки, коктейли и някои сладки изкушения, приготвени специално за повода. Билетите са в продажба в мрежата на Ивентим и повече от половината са вече изкупени.


Още по темата: общо новини по темата: 3974
16.12.2022 »
30.09.2022 »
24.09.2022 »
21.09.2022 »
18.07.2022 »
16.07.2022 »
предишна страница [ 1/663 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: