Пореден провал на Григор Димитров, този път срещу 130-ия в света

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
09:14 / 22.02.2022
1660
Григор Димитров претърпя нов провал срещу съперник, който се намира много по-назад от него в световната ранглиста. Този път най-добрият наш тенисист приключи участието си още в първия кръг на един от любимите му турнири - в Акапулко (Мексико), който е от сериите АТР 500.

Григор отстъпи на 130-ия в световната ранглиста Стефан Козлов (САЩ) с 1:2 сета - 6:7(8), 7:5, 3:6. Мачът приключи за 3 часа и 18 минути.

Любопитното е, че по програма Димитров трябваше да играе срещу Максим Креси. Час и 40 минути преди началото на мача обаче бе обявено, че той няма да излезе на корта и вместо него ще се появи щастливият губещ от квалификациите Стефан Козлов.

Припомняме, че точно преди 4 дни Григор Димитров отпадна на четвъртфинал в Делрей Бийч (АТР 250) след загуба с 4:6, 4:6 от №80 в световната ранглиста Джон Милман (Австралия).

Възловият момент в мача между Григор и Козлов бе в края на втория сет, когато нашият тенисист изоставаше с 3:5. Точно преди за първи път да сервира за мача обаче, роденият в Скопие американец получи тежко схващане в бедрените мускули и на двата крака и се строполи на корта.

След като получи първа помощ от дежурния физиотерапевт, Козлов реши да продължи мача, въпреки че заради крампите едва пристъпваше. Дори на куц крак, противникът на Григор някак довърши сета, макар че повече не взе нито гейм.

След това Козлов продължи да чака грешки от Димитров, който през целия мач даваше основание за това - хасковлията направи 11 двойни и общо 43 непредизвикани и логично приключи участието си в Акапулко.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).