Спортното училище "Васил Левски" награди най-добрите свои възпитаници

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:10 / 18.02.2022
2000
"Гордо развявайте знамето на спортното училище, на Пловдив и на България по всички възможни национални и международни състезания. Дано да имате честта и да чуете химна на почетната стълба на медалистите“. С тези думи заместник-кметът Георги Титюков се обърна към учениците от спортното училище "Васил Левски", които днес честват своя патронен празник.

Той поздрави от името на кмета Здравко Димитров, който е възпитаник на учебното заведение, което е подготвяло и продължава да тренира медалисти в различните спортни дисциплини. Събитието уважиха също така областният управител Йордан Иванов и кметът на район "западен" Димитър Колев.

Днес се отбелязват 149 години от обесването на Васил Левски и в цялата страна има различни събития, с които се почита паметта и делото на Апостола на свободата.

Ученици и официални гости на спортното училище в Пловдив се поклониха пред паметника на Дякона, като поднесоха венци и цветя, а по-късно се състоя и официалното награждаване на 10-те най-добри спортисти в залата на славата.

Във връзка с патронния празник на училището организира и конкурс на теми: "Васил Левски – частица от сърцето на всеки българин“; "Защо Левски е най-великият българин?“; "Роди се и поведе ни в борба. Обесен бе, но нивга не умря!"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 9


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).