Историческо! Фантастичен Надал взе 21-ва титла, след като обърна финала от 0:2 сета

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
16:32 / 30.01.2022
2386
Рафаел Надал взе рекордната 21-ва титла от Големия шлем след епохален петчасов двубой с руснака Даниил Медведев. Испанецът върна изоставане от два сета и спечели с 2:6, 6:7(5), 6:4, 6:4, 7:5, за да да стане първият тенисист в историята, който печели такъв брой Мейджър титли – с една повече от големите си съперници Роджър Федерер и Новак Джокович, които имат по 20.

Матадора осъществи изключителен обрат в епичния финал на турнира, който продължи 5 часа и 24 минути. Така Надал спечели рекордна 21-а титла от Шлема.

Освен това испанецът влезе в престижния клуб, на играчите спечелили поне по два пъти всеки един от четирите турнира в Шлема. До този момент това бяха сторили само Род Лейвър и Новак Джокович.

А фактът, че Надал пристигна в Мелбърн след шест месеца далеч от корта и лечението на поредната си травма, а днес грабна титлата в петчасов финал, е наистина впечатляващ.

На фона на всичките си проблеми и изоставане с 0:2 сета, испанецът доказа, че е боец №1 в света на тениса, като успя да осъществи големият обрат.

Рафаел Надал отново е кралят на Мелбърн, след като в 12 издания на Australian Open той си тръгваше разочарован, а загуби и четири финала.

Даниил Медведев започна турнира като големия фаворит в отсъствието на Джокович, изигра брилянтен мач, дори изглеждаше почти сигурният победител в средата на двубоя, но явно подцени факта, че срещу себе си има един от най-великите в историята.

Така подобно на финала от US Open през 2020 година, отново в пет сета руснакът трябваше да се окаже от страната на губещия срещу Надал.


Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).