Дербито е сблъсък на терена и празник на трибуните

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (29)
10:26 / 31.10.2009
6601
След няколко часа ще започне най-интересния сблъсък в родното първенство. От много години се водят спорове дали пловдивското или софийското дерби дерби е номер едно. Всяко печели в някои аспекти. Около софийското се вдига повече медиен шум, пуми се повече време, натрапва се в националните медии и по този начин несъмнени е по-популярно. Пловдивското пък десетилетие наред вече е с повече футболни аргументи - повече голове, драма и мъжка битка на терена. Пловдивските запалянковци също спечелиха една тежка битка, взимайки превес над мултиградските агитки на софийските отбори. Но да не си мерим дербитата както за софийските, така и за пловдивските запалянковци тяхното си е номер едно и незаменимо и няма как да е иначе, тъй като им нови незабравими изживявания.

Днес отново сблъсъка ще е на два фронта. На терена всичко е непредвидимо. Излизат два отбора, които са в дъното на таблицата, но през годините са доказали, че моментната форма, класа и класиране губят значение с първия съдийски сигнал. Футболистите заиграват така, както няма да го направят в никой друг двубой, положенията са и пред двете врати, драмата е до последната минута, изхода е непредвидим . Тази година отново ще е така.

Паралелно със сблъсъка на терена ще има съревнование на трибуните. Съревнование между хореографиите на двете най-темпераментни агитки в страната. На всяко дерби феновете на двата отбора успяват да изненадат и впечатлят все повече. Няма съмнение, че и тази година ще е така.

Зрелището ще е истинско, арената ще е Пловдив и студеното време няма да уплаши участниците. Остава да му се насладим.

 



Виж коментарите (29)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).