Втори хеттрик за Георги Минчев! Локо обърна Пирин и за първи път този сезон е в Топ 6!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (19)
17:07 / 27.11.2021
7777
Локомотив (Пловдив) изигра страхотен мач и обърна Пирин от 0:1 до 3:2 като гост. Двубоят от 16-ия кръг в Първа лига се игра на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Станислав Костов (29) и Станислав Манолев (90-дузпа) бяха точни за домакините, а Георги Минчев (58, 62, 88-дузпа) се разписа за вицешампионите. Хеттрикът е втори за нападателя на черно-белите през настоящия сезон (първият бе също при победа извън Пловдив - 3:1 над ЦСКА-София).

По този начин възпитаниците на треньора Александър Тунчев за първи път от началото на сезона намчериха място в Топ 6, като вече са с актив от 23 точки. "Орлетата" са пред последни с 12 точки.

Първата чиста голова ситуация дойде в 17-ата минута и бе за пловдивчани. Бирсент Карагарен бе изведен сам срещу вратаря на Пирин. Нападателят можеше да шутира директно, но предпочете да подава към Георги Минчев, но пасът му бе твърде неточен.

В 29-ата минута Пирин откри резултата при първия томчен удар в мача. Станислав Костов отне топката от Умарбаев, напредна и отправи удар, който беше блокиран от Биков. Нападателят обаче се ориентира най-добре между Паскалев и Биков и посрещна високата топка с удар от воле с левия крак, пращайки я в долния десен ъгъл на Рейдър за 1:0.

Пет минути след почивката Антон Карачанаков опита да изненада вратаря на Локомотив, но ударът му от фаул срещна гредата. Малко след това халфът на Пирин изскочи в чиста позиция и шутира, но Лукас Рейдър улови.

Локо изравни в 58-ата минута. Умарбаев получи от Йосип Томашевич пред наказателното поле и центрира към малкия пеналт. Там Георги Минчев успя да изпревари Николай Бодуров и засече с крак в левия ъгъл за 1:1.

Само 4 минути след това черно-белите стигнаха до пълен обрат в резултата. Емил Янчев изведе Димитър Илиев отдясно. Капитанът центрира по земя към Георги Минчев и той с бомбен шут с десния крак отбеляза за 1:2.

В 68-ата минута локомотивци пропуснаха идеална възможност за трети гол. След центриране на Умарбаев от корнер Георги Минчев засече с глава от 3-4 метра, но право в тялото на вратаря Хенгелман.

Две минути преди края Бирсент Карагарен бе препънат в наказателното поле и реферът Никола Попов отсъди дузпа. Тя бе реализирана от Георги Минчев за 1:3.

В 90-ата минута съдията даде дузпа и за Пирин след нарушение на Гомис. Станислав Манолев прати топката в мрежата за 2:3.

Пирин: Ник Хенгелман, Александър ДюлгеровАнтон Карачанаков (73- Спас Георгиев), Красимир Станоев (83- Иван Тасев), Николай БодуровПетър ЗаневСветослав ДяковСтанислав Костов, Станислав Манолев, Стилиян Николов, Юлиян Попев.

Локо (Пд): Лукас Рейдър, Олексий Биков (72- Милош Петрович), Мартин Паскалев, Кристиан Гомис (90+2- Артур Крачун), Емил Янчев, Парвиз Умарбаев, Йосип ТомашевичБирсент КарагаренЛукас Салинас, Димитър ИлиевГеорги Минчев.



Виж коментарите (19)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).