Скоро започва изграждането на физкултурни салони в две училища в "Тракия"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
15:45 / 27.09.2021
1085
В шест училища в Пловдив ще започне изграждането на физкултурни салони по съвместната програма на Министерство на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката. Това съобщи заместник-кметът Георги Титюков.

За четири от тези 6 вече има избран изпълнител по закона за обществените поръчки - СУ "Свети Седмочисленици“, СУ "Софроний Врачански“ в Тракия, СУ "Найден Геров“ и ОУ "Душо Хаджидеков“. Средствата са отпуснати изцяло от републиканския бюджет с решение на Министерски съвет през 2019 година.

Остават две училища, които нямат зали за спортни дейности за своите ученици.  Проблеми по изграждането има най-вече в ОУ "Душо Хаджидеков“, тъй като в двора му няма достатъчно пространство за строеж на спортното съоръжение, затова се обмисля то да бъде направено във филиала на училището в кв. "Съдийски“. Документално най-напреднали са проектите на учебните заведения в "Тракия" и се очаква скоро да бъде направена първа копка.

Допълнително 1,2 млн. лв. от общинския бюджет са предвидени за изграждането на спортната зала за ЕГ "Иван Вазов“, която е по подобие на тази в СУ "Патриарх Евтимий“. Там обаче реализацията на проекта става все по-трудна, защото цената на желязото е драстично увеличена, обясни заместник-кметът Титюков, а това може да доведе до прекратяване на процедурата с нова обществена поръчка и нови срокове. За този проблем Plovdiv24.bg информира своите читатели още в края на месец март.

"Хубавата новина е, че за училище "Васил Петлешков“ са отделени 35 000 лева от бюджета на Община Пловдив за изработване на проект", допълни още Титюков.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).