Зингаревич: До 5 трансферни прозореца ще се борим за титла и купа, доволен съм от треньора

Автор: Стойчо Генов
Коментари (14)
12:14 / 10.08.2021
6294
Собственикът на ПФК Ботев Пловдив Антон Зингаревич даде първата си официална пресконференция, откакто пое финансовата издръжка на клуба, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Брифингът бе в доста необичаен формат, тъй като руският бизнесмен държеше да не бъдат допускани камери, микрофони, фотоапарати и всякакви други записващи устройства.

"Не съм някаква знаменитост и не съм футболист. Аз съм тук, за да се грижа за отбора. За мен това е най-добрият начин да комуникирам с медиите". Така Зингаревич аргументира желанието си пресконференцията да не се записва.

Първият му зададен въпрос бе от Plovdiv24.bg, а именно: Продължава ли да вярва в обявената от него преди 7 месеца цел, че до 5 трансферни прозореца Ботев ще се бори за титлата?

Ето как отговори руският бизнесмен:

"Можем хипотитечно да говорим за титли, но за нас е важно да продължим прогреса. Да, считам, че отборът може да бъде изграден в рамките на 5 трансферни прозореца. Тогава ще бъдем конкурентни на най-добрите тимове в лигата. Целта тогава ще бъде да спечелим титлата, Купата... Но кога точно това ще стане и колко време ще ни отнеме - не знаем.

След това Plovdiv24.bg попита Зингаревич дали е доволен от работата на треньора Азрудин Валентич. Ето отговора:

Засега съм доволен от това, което виждам. Знаем какъв тип футбол искаме да играем. Това не е лесно, защото футболът, който се практикува в България, не подхожда на нашия стил. Тук той е доста накъсан. Ние държим на по-голяма интензивност на играта, а това трудно се постига, когато мачът се спира на всеки 30 секунди. Но аз съм доволен от треньорския щаб и той няма да бъде променян.


Виж коментарите (14)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).